22:43, pet, 26. Apr

Kljuka dobrote na bencinskem servisu v Bezeni





Kljuka dobrote je dobrodelni projekt izmenjave stvari, kjer lahko na bencinskem servisu avstrijskega podjetja OMV v Bezeni darujete stvari, ki jih več ne potrebujete, obenem pa lahko s poličke oziroma obešalnika vzamete stvar, ki jo potrebujete.

Kljuka dobrote
Kljuka dobrote

Ideja pa ne prihaja od avstrijskega vodstva podjetja, ampak kar od zaposlene, ki je idejo dobila v tujini. Ker gre za bencinsko črpalko, ki je dobila priznanje “prijazna črpalka”, takšna ideja pravzaprav ne preseneča, saj se ves čas trudijo, da bi ljudem ponudili nekaj več od ostalih servisov.
Kljuka dobrote je pravzaprav projekt, ki poskrbi, da se odvečne stvari ljudem ne kopičijo doma, ampak jih lahko kar med dolivanjem goriva odložijo na poličko pred vhodom v poslovalnico servisa. Ljudje lahko podarijo oblačila, obutev in tudi hrano. Gre za pomoč ljudem v stiski, ki si iz poličke lahko vzamejo potrebne stvari brez kakršnegakoli nadzora zaposlenih na servisu. Izmenjavo dobrin lahko stori tudi vsak, ki na poličko daruje.
Polička oziroma stojalo na bencinskem servisu deluje vse od leta 2017, ko so ljudje na polico postavili prve vrečke z različnimi stvarmi. Tako se izmenjave lahko posluži čisto vsak, ki se ustavi na črpalki. Veliko ljudi pa poličko obišče ponoči, saj se še vedno sramujejo svojega socialnega statusa, čeprav morda za njega niti niso sami odgovorni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.