00:16, sob, 27. Apr

Jeseni v Mariboru sejem letalstva





Mariborsko letališče Edvarda Rusjana bo jeseni gostilo prvi sejem letalstva in opreme, ki se bo pridružil drugemu letalskemu mitingu Aviofun 2014. Oba za ljubitelje letalstva zanimiva dogodka bosta potekala v okviru mednarodnega sejma obrambe, varovanja, zaščite in reševanja Sobra, ki se prav zato v svoji šesti izdaji seli iz Gornje Radgone.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Sejem bo od 18. do 20. septembra na enem mestu zbral ponudnike zrakoplovov, letalske tehnike in modelov, padalske opreme, izobraževalnih programov ter letalskih prevozov in storitev. Letalski del prireditve bo ponudil zračne nastope znane akrobatske skupine in različnih zrakoplovov ter skoke s padali.

Sejem letalstva bo ponudil razstavo zrakoplovov, letalske tehnike, letalskih modelov, brezpilotnih letal in padalske opreme. Predstavile se bodo letalske šole, letališča, letališka tehnika ter letalski prevozniki. Obiskovalci bodo imeli možnost za naročilo panoramskega poleta ter za srečanja in izmenjavo mnenj s piloti.

Sejemsko predstavitev bo pospremil atraktiven letalski miting z nastopom znane akrobatske skupine, s poleti različnih zrakoplovov, skoki s padali in predstavitvami na zemlji. Svoje sodelovanje sta že potrdili letalski ekipi Red Bull in Aviofun, s svojimi letalnimi napravami in poleti pa bodo navduševali tudi številni drugi svetovno znani letalci.

“Pričakujemo, da si bo miting zadnji dan sejma ogledalo vsaj 40.000 do 50.000 ljudi. Temu primerna bo letalska flota, ki jo pričakujemo iz večjega dela Evrope,” je o najprivlačnejšem delu dogodka dejal direktor mariborskega letališča Marko Gros.

V okviru sejma Sobra se bodo sicer med drugim predstavili še dobavitelji opreme za vojsko, civilno zaščito, gasilstvo, policijo ter druge institucije in posameznike, ki skrbijo za zaščito in reševanje ljudi ter njihovega premoženja.

Specializirane sejemske razstave in strokovni dogodki bodo namenjeni poslovnežem in stroki. Atraktivne predstavitve in svetovanja za osebno varnost, varnost premoženja ter zaščito v primeru naravnih nesreč bodo nepogrešljivi za najširši krog obiskovalcev. Letalski miting pa bo poskrbel za veliki finale, pri katerem se bodo vsi ozirali v nebo in prihodnost.

Posebna pozornost bo namenjena samozaščiti prebivalstva. Obiskovalcem bodo na voljo oprema in nasveti za varovanje objektov in za prvo pomoč ob naravnih nesrečah. Razstavljena bodo oblačila, obutev, medicinski in sanitetni material, prehranski paketi in orodja za reševanje ob poplavi, požaru in potresu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.