13:15, pet, 26. Apr

Iz MAKSove luknje bo nastala univerza





Mariborski župan Andrej Fištravec je danes obelodanil, da bo v t.i. luknji na Studencih, kjer so načrtovali projekt MAKS / UGM, nastala nova, mednarodna zasebna univerza. Investicija pa je plod novembrskega obiska predstavnikov mariborske občine v Kuvajtu.

DSC_3046
“Projekt Maks ne obstaja več,” je povedal mariborski župan. Luknjo na Studencih bodo zapolnili z mednarodno, ameriško ali kanadsko univerzo. Gradbeno jamo je namreč za 610 tisoč evrov odkupil Hilal Arnaout iz Kuvajta, ki ima v Mariboru za investicije, gradbeništvo in trgovino registrirano podjetje Ebla. V videoposnetku, ki smo ga videli na tiskovni konferenci v Mestni hiši Rotovž, je Hilal povedal, da je na Maribor osebno vezan. Leta 1990 se je denimo v mariborski porodnišnici rodila njegova prva hči.

Z gradnjo bodo začeli letos, končali pa naj bi do leta 2016. Tako bo v manj kot treh letih nastal novi visokošolski center za 2.000 tujih študentov. Do sedaj pa je bilo zemljišče v lasti občinskega podjetja ZIM. Za načrtovani Maks so leta 2011 odšteli 2,1 milijona evrov, s to prodajo pa naj bi vsaj delno krpali finančno luknjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.