16:30, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: ŠOUM v pomoč študentkam invalidkam





ŠOUM zdaj že po tradiciji vsako leto pripomore k lažjemu študiju študentom invalidom. Letos so tri študentke invalidke prejele pomoč Študentske organizacije in pripomočke, ki jim bodo lajšale tako študij, kot življenje.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentom invalidom predala v uporabo pripomočke oziroma jim s financiranjem inštrukcij pomagala olajšati njihov študij ter vsakdanje življenje. Lucija, Amadeja in Valentina so vse študentke na fakultetah Univerze v Mariboru, soočajo pa se s težkimi boleznimi ali dolgotrajnim okrevanjem po poškodbi. Razveselili so se pomoči v skupni vrednosti 2.262,95 evrov.

ŠOUM sicer področju invalidov posveča veliko pozornosti ni skozi celotno leto nudijo pomoč tisti, ki so zaradi kakršnihkoli posebnosti prikrajšani za normalno življenje, v video izjavi razlaga Žiga Pirš predsednik ŠOUM.

Na drugi strani pa skozi projekt “Rabim te” pomagajo študentom, ki so v stiski zaradi drugačnih okoliščin. “V bistvu smo skozi celotno leto 2018 organizirali številne projekte, ki so bili obarvani dobrodelno, zbirali prispevke, na koncu leta pa z dobrodelnim koncertom KUD Študent zbrali okrog 2600 evrov, ŠOUM pa je ta znesek zaokrožila na 3 tisoč evrov, ki smojih podarili Študentskim domovom Univerze v Mariboru,” dodaja Pirš.

V Študentskih domovih UM so denar namenili 11 študentom, ki si sami ne morejo pokriti stanarine. “Z donacijo ŠOUM-a olajšamo plačilo stanarine tistim študentom, ki izhajajo iz družin z gmotnimi težavami in ne zmorejo stroška bivanja, čeprav si prizadevamo da ohranjamo cene na konkurenčni in nizki ravni,” razlaga v.d. direktorice Študentskih domov Univerze v Mariboru, Maja Krajnc Ružič.

Pomagali trem študentkam invalidkam

Lucija, Amadeja in Valentina so vse študentke na fakultetah Univeerze v Mariboru, soočajo pa se s težkimi boleznimi ali dolgotrajnim okrevanjem po poškodbi. Darija Močnik iz oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, pa dodaja, da so te dobrodelne akcije resda že postale tradicionalne:

Trenutno je v Mariboru 40 študentov invalidov, številnim izmed teh pa je Študentska organizacija v vseh teh letih že pomagala. “Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšujemo življenje številni mladi, ki potrebujejo dodatno pomoč,” razlaga Alenka Gajšt, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.