07:49, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na Grajskem trgu in trgu svobode velikonočni sejem





Na Grajskem trgu v Mariboru so tudi letos na Zavodu za turizem Maribor Pohorje pripravili zdaj že tradicionalni velikonočni sejem. Ob dobrotah lokalnih pridelovalcev je bilo mogoče kupiti tudi ročne izdelke. Za najmlajše pa so pripravili tudi pester spremljevalni program in rokodelske delavnice.

Med 17. in 19. aprilom bo na Trgu svobode in Grajskem trgu med 9. in 18. uro potekal Velikonočni sejem. Na 15 stojnicah se bodo predstavili ponudniki domače in umetnostne obrti, poskusiti pa bo mogoče tudi velikonočne kulinarične dobrote. V video izjavi o Velikonočnem sejmu pojasnjuje Monika Jurišič Hlevnjak iz Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

Na velikonočnih delavnicah pod vodstvom rokodelskih mojstrov bodo obiskovalci lahko podrobneje spoznali tehnike izdelovanja velikonočnih okraskov. Delavnic se lahko udeležite vsak dan med 10. in 11. uro in popoldan med 16. in 17. uro.

Otroke bo s čokoladnimi jajčki obdaril tudi velikonočni zajček, ki bo sodeloval na ustvarjalnih delavnicah. Med pisani in raznoliko ponudbo na stojnicah boste zagotovo našli kaj zase in si tako pričarali pravo velikonočno vzdušje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.