04:36, pet, 26. Apr

FOTO: V Mariboru odtekli dobrodelni Božičkov tek





V Mariboru so danes tretje leto zapored priredili Božičkov tek s humanitarno noto. Po slabih sedem kilometrov dolgi progi po mestnih ulicah so se lahko tik pred začetkom praznikov zapodili rekreativni tekači, za najmlajše ljubitelje teka pa so pripravili prilagojeno progo. Teklo je okrog 400 tekačev.

BOŽIČKOV TEK 2019 (2)Dogodek je priredilo športno društvo in zaposlitveni center Avantus. Gre za podjetje, ki zaposluje in pomaga pri zaposlitvi invalidov, prireditev pa po besedah direktorja Matjana Cojhterja prirejajo zato, da v mestu pričarajo dodatno božično vzdušje športne narave.

Božičkov tek je tudi letos dobrodelno obarvan. Evro od vsake vplačane startnine so podarili humanitarnemu društvu Koraki za korakce, ki je pomagalo pri nakupu pripomočkov že več kot 20 osnovnim šolam in institucijam.

S svojim projektom 20 za 20 se je Božičkovemu teku tudi letos pridružil bobnar Marko Soršak Soki, ki je z glasbili obdaril že več kot sto šol. Z delom izkupička današnjega teka bodo sodelovali pri obdaritvi še ene slovenske osnovne šole.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.