05:53, pet, 26. Apr

FOTO: Požar v destilarni pri Mariboru zaradi iztekanja kurilnega olja





Včeraj ob 12:16 uri je požar zajel proizvodni obrat v Metavi pri Mariboru. Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, je požar nastal zaradi kurilnega olja na gorilcu enega od kotlov v destilarni. Policisti znakov kaznivega dejanja niso ugotovili, zato bodo primer zaključili s poročilom pristojnemu tožilstvu.

Požar je izbruhnil v destilarni podjetja Proesence malo po poldnevu, in sicer na kotlu z okoli 2000 litri alkohola in se razširil po destilarni. Po navedbah policije je dosegel obseg okoli 150 kvadratnih metrov v približno 400 kvadratnih metrov velikem objektu pivovarne, uničil pa je tudi ostrešje objekta. Pogasili so ga gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 200.000 evrov. Na kraju požara so bili prisotni gasilci Gasilske brigade Maribor, PGD Malečnik, Dogoše, Maribor-Pobrežje, Zrkovci in Brezje.

Gasilci so s hitrim posredovanjem preprečili, da bi se ogenj razširil na bližnji stanovanjski objekt. Med gašenjem se je v bližnji vodotok razlilo kurilno olje in alkohol. Gasilci so iztekle tekočine počistili, pripadniki enote ekološkega laboratorija (MEEL) pa vzeli vzorce vode. Za odvoz onesnaženih krp in ostalega materiala so poskrbeli dežurni podjetja Saubermacher.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.