19:20, pet, 26. Apr

FOTO: Na Muti nova in varnejša avtobusna postaja





Te dni na Muti avtobus že stoji na čisto novi avtobusni postaji, na trgu zgornje Mute, pred gasilskim domom. Krajani Mute so v nestrpnosti pričakovali na varnejšo možnost javnega prevoza. Avtobusni postaji pa so še dodali ploščat, ki bo po besedah župana občine Muta, Mirka Vošnerja, dobro izkoriščena za razne prireditve.

avtobusna m

Na otvoritvi se je župan tudi zahvalil za vso strpnost iz strani krajanov, saj so dela potekala že od septembra lani, ta pa niso bila brez zapletov. Med samo gradnjo so bili namreč najdeni posmrtni ostanki, na podlagi česar so se s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije opravile arheološke raziskave. Najdbe izvirajo iz časov pred letom 1271, ko je bil na tem območju avguštinski samostan s pokopališčem. Dela so se zato ustavila za mesec dni.

Nova avtobusna postaja bo z varnejšo lokacijo in možnostjo obraščališča varnejša ne le za promet, temveč tudi za osnovnošolce in dijake, ki se redno vozijo z javnim prevozom v šolo in nazaj. Ti so do sedaj morali čakati na avtobus na glavni cesti Maribor – Dravograd.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.