15:21, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Uspešno izpeljano tekmovanje v off road vožnji v Radizelu





Na Radizelski progi za motokros so pripravili tekmovanje v vožnji off road za terenska vozila. Tekmovanje v adrenalinski vožnji po progi, ki je sicer namenjena motorjem, je privabilo mnoge tekmovalce in obiskovalce. Ob 25-letnici delovanja organizatorja tekmovanja Društva Jeep Club Pohorje so imeli tudi nekoliko več tekmovalcev.

„Proga v Radizelu ni tako enostavna, kot je videti, z motorji gre malo lažje, z avtomobili pa ne moremo tako preskakovati,“ je izpostavil Konrad Verhovšek, iz Društva Jeep Club Pohorje, in dodal, da avtomobili tudi te ovire premagajo z lahkoto. Le driftanja se z avtomobili ne more izvesti, saj je proga preozka. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz vse Slovenije, prišli so tudi Avstrijci. Blata, ki je sicer stalen sopotnik takih tekmovanj, tokrat ni bilo pretirano, zato so bili udeleženci tudi bolj pogumni pri hitrosti in obračanju. „Na določenih mestih je še nekaj blata ostalo, toliko, da so se umazali in da so lahko po tekmi prali vozila,“ je malo v šali povedal Verhovšek.

Tekmovalci so bili s progo in pogoji tekmovanja zadovoljni, vsekakor pa so pri vožnji morali pokazati poleg poguma tudi veliko znanja, ki jim je prišlo prav med vožnjo. Svoje občutke po vožnji, ko se še ni popolnoma umiril od adrenalina, je povedal Miran Robič, sicer tudi član domačega Društva Jeep Club Pohorje. Njegova izjava je v posnetku:

Tudi Rok Furman je tekmoval. Opozoril je, da ne more na takšno progo zapeljati kar vsakdo, ki si zaželi voziti po brezpotju oziroma na urejenih motoprogah. “Moraš kar malo znati,” je poudaril Furman in povedal, da se z avtomobili, ki imajo pogon samo na prvih kolesih tega rajši ne lotite. Več v njegovi izjavi:

Tekmovanje si je prišel ogledat tudi župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak. Ker so prišli na tekmovanje udeleženci iz vse Slovenije, je izrazil ponos in veselje, saj tudi na motoristična tekmovanja prihaja veliko udeležencev in obiskovalcev, saj ima proga za motokros dober sloves. “Standardi so vse večji, ekipe hodijo na tekmovanja tudi s tovornjaki, zato verjamem, da je vse težje organizirati tekmovanja, a tukaj so sposobni organizirati tudi večje tekme, tudi svetovnega slovesa,” je izpostavil župan in dodal, da je “dobro, da je proga večnamenska in lahko zdaj uživamo ob off road tekmovanju. Mogoče bo pa kdaj proga primerna za primerjavo motor proti avtu.”

Galerija utrinkov s tekmovanja:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.