13:31, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na 6. karierni tržnici UM 23 delodajalcev





Karierni center Univerze v Mariboru je danes skupaj z območnima službama Zavoda za zaposlovanje OE Ptuj in OE Maribor, izpeljal že 6. Karierno tržnico v živo. Študentom, diplomantom in mladim iskalcem zaposlitve želijo s karierno tržnico zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. 

Z njo želijo svojim študentom in diplomantom ter mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. “Strategija je vlogo kariernega centra še povečati, kar se izkazuje kot eden pomembnih mostov med delodajalci in študenti, so pa ga tudi študenti že prepoznali kot takšnega. Tudi naše sodelovanje z Zavodom za zaposlovanje je zelo uspešno že vrsto let,” je pojasnil Zoran Ren, prorektor za znanost in raziskave Univerze v Mariboru.

V prihodnosti na mariborski univerzi načrtujejo dogodek še smiselno povečati, morda tudi časovno raztegniti na kak dan več. Želja je, da bi tovrstne dogodke v okviru kariernega centra lahko pripravljali večkrat na leto. Letošnji izbor podjetij oziroma potencialnih delodajalcev je specifičen, saj so izbirali takšne, da pokrijejo čimveč branž in poklicev, glede na analize prejšnjih let.

Kot je pojasnila Mirjana Zgaga iz Zavoda za zaposlovanje OE Maribor, je delež mladih brezposelnih glede na slovensko povprečje v Mariboru nekoliko višji.

Podatek, ki je alarmanten je ta, da je kar 33 odstotkov vseh mladih prijavljenih na OE Maribor z osnovnošolsko izobrazbo. Delodajalci pa potrebujejo tudi te. In tukaj moramo narediti nekaj več kot družba, da te mlade pritegnemo na trg dela, da gredo delat in da se vključijo v izobraževanje na četrti ravni, poklicni ravni, kjer pa so na trgu dela prav tako velike potrebe,” je zaključila Zgaga.

Med 23 potencialnimi delodajalci je bilo tudi tokrat nekaj teh, ki so na karierni tržnici prisotni že več let, zato so vedeli kaj pričakovati in kaj iščejo. Da so izkušnje z dogodkom pozitivne, je pojasnila Petra Munda, direktorica Jezikovne šole FIMA znanje, ki je prisotna že šesto leto.

Vzporedno s sejemskim delom je letos prvič potekala tudi okrogla miza o kompetencah v pedagoškem poklicu z vidika delodajalcev ter predstavitev kontaktnega centra zavoda za zaposlovanje in Euresa, ki bo predstavil zaposlitvene priložnosti v Evropi.

Organizirali so tudi “CV kliniko”, kjer so udeleženci dobili povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu, izkoristili pa so lahko še možnost brezplačnega profesionalnega fotografiranje za življenjepis. Po koncu sejemskega dela so sledili hitri razgovori z delodajalci, kjer so tako delodajalci kot kandidati že bili izbrani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.