06:06, sob, 27. Apr

Flisar v Montafonu po zmagi v malem finalu peti





Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je v krosu na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Montafonu v malem finalu zmagal in zasedel končno peto mesto. Pred tem je izpadel iz glavne dirke za prvo mesto v polfinalu, kjer je bil v svoji skupini zadnji, četrti. V osmini finala in v četrtfinalu je Flisar zmagal v svojih skupinah.

filip-flisar-med-skokom-2

V velikem finalu je slavil olimpijski zmagovalec iz Sočija Francoz Jean Frederic Chapuis, nekdanji svetovni prvak (2013), pred rojakom Jonasom Devouassouxom, tretji je bil Švicar Marc Bischofberger, četrti pa Kanadčan Kevin Drury.

Flisar je v malem finalu ugnal Kanadčana Davida Duncana in Kristoforja Mahlerja ter Švicarja Jonasa Lenherrja, v polfinalu pa so bili pred njim Bischofberger, Devouassoux in Lenherr. V tem delu tekmovanja je bil Mariborčan edinkrat v podrejenem položaju, saj se po slabšem startu nikakor ni mogel otresti zadnjega mesta. V osmini finala in četrtfinalu je bil mesto za njim Bischofberger.

“Ena majhna napaka na štartni sekciji v polfinalu me je stala finala. Izbiral sem povsem levo pozicijo, ampak sem moral zato res startati tako, da sem bil pred vsemi, kar pa je težko. Prav v polfinalu mi je malo zmanjkalo, tekmec je prišel pred mene in so me tako stisnili, da nisem mogel prehitevati. Kar se tiče smučanja, sem bil zrel za boljši rezultat, ampak tako pač je. Gre na bolje,” je pojasnil Flisar.

Najbolj napet je bil sicer Flisar v malem finalu: “Mali finale je bil brutalen. Tekmecem sem na startu dejal, da jih bom vse takoj prehitel. V prvem ovinku sem bil res prvi in sem se obrnil in jim v angleščini dejal: ‘Evo, sem vam rekel’. V srednjem delu me je sicer Mahler prehitel, v zadnjih ovinkih pa sem potem jaz njega nazaj. Zadnja runda je bila verjetno najbolj zanimiva. Ni slabo. Tri vožnje od štirih sem zmagal, ena pa se mi je malce ponesrečila. Gremo dalje. Ko si enkrat v zagonu, kot je sedaj Ilka Štuhec, potem je vse lahko, ko pa nisi, pa je to svinjsko težko.”

Flisar se je z najboljšo uvrstitvijo na dosedanjih štirih tekmah sezone povzpel na 14. mesto skupnega seštevka pokala (82 točk). Po zmagah na polovici tekem te zime prepričljivo vodi Chapuis s skoraj 300 točkami (289), Kanadčan Brady Leman, ki je bil tokrat šele 17., je na drugem mestu skupne razvrstitve pri 192 točkah.

Pri dekletih je slavila Kanadčanka Marielle Thompson pred Francozinjo Marielle Berger Sabbatel in Nemko Heidi Zacher. V skupnem seštevku vodi Thompsonova s 345 točkami, druga je Švedinja Anna Holmlund z 235. Slednja je bila danes peta.

Tekmovanje se bo po nedeljski ekipni tekmi v krosu nadaljevalo 21. decembra v italijanskem Innichenu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.