11:48, pet, 26. Apr

“Evropsko okoljevarstveno pravo”





Vljudno vabljeni na predavanje: Evropsko okoljevarstveno pravo, ki bo na Pravni fakulteti UM, Mladinska 9, Maribor, pred. Auditorum Maximum v ponedeljek, 2. junija 2014, ob 16. uri. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Univerza v Mariboru

Prof. dr. Jan H. Jans, z Univerze v Groningenu, je eden najvidnejših pravnikov s področja prava varstva okolja in njegova dela so vodilna na področju prava varstva okolja v EU. To še posebej velja za knjigo European Environmental Law.

Medse so ga povabili s temo, ki že leta pridobiva na pomenu – pravila varstva okolja in narave so obsežna, tudi kompleksna. Vse tri veje oblasti so vpete v njihovo uporabo v državah članicah. Zakonodajalec ex ante, izvršilna in sodna veja oblasti pa ex post. V vsakem primeru pa pravila, načela uporabe in razlage, v veliki meri prihajajo izven okvirjev nacionalnega prava. Kako moramo uporabljati direktive, katerih glavni naslovljenci niso niti država, niti posamezniki, ampak okolje, ki pa samo pravnih sredstev ne more uporabljati; to bo rdeča nit predavanj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.