04:31, pet, 26. Apr

Drama na Pohorju?





V zadnjih dneh je precej odmevala novica o javnem pismu Mateja Špendla, ki je od predstavnikov vodstva Marproma zahteval pojasnila o (domnevnih) številnih neprimernostih na Pohorju. Odgovore so zapisali. Smučarji pa so danes dopoldne stanje ocenili kot zadovoljivo.

Včeraj sem šel na nočni pohod na Pohorje in je bilo lepo urejeno, zato sem rekel, da danes skočim za dve uri, potem pa na šiht“, “malo je sicer ledeno, ampak gre“, “prog je malo, ampak so dobre“, “smo zadovoljni, da smo tu, vsak dan malo smučamo”, so povedali naključni smučarji, preden so sedli v gondolo.

smucanje smucarji smuka

Na Marpromu pa so odmevno Špendlovo javno pismo tako rekoč demantirali že z naslovom odgovora: “Bolje je nepravičnost trpeti, kot jo povzročati (Accipere quam facere praestat iniuriam – latinski rek)”. Podobno kot “izzivalec”, so tudi sami uporabili prispododo, da so očitno “stopili mački na rep“, s tem, da delajo transparentno, Zagotavljajo, odgovorno in strokovno, s čimer se “očitno določeni krogi v Mariboru in širše pač ne morejo sprijazniti. Vse kritike jemljemo resno in dobronamerno, danega odprtega pisma pa na tak način žal ne moremo vzeti, saj se je pod njega podpisala oseba, ki ji je bila lani med drugim zaradi kršitev odvzeta tudi sezonska smučarska karta, letos pa je nazadnje na Pohorju smučala 4. januarja, pa še to ne na Bellevuju, okoli katerega se, pri omembi otroške proge, spušča v javno debato.

Celoten odgovor si lahko preberete tukaj, več podrobnosti o “Drami na Pohorju” pa sledi v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.