22:23, pet, 26. Apr

Dostava pošiljk v izrednih vremenskih razmerah





Pošta Slovenije jutri zaradi oteženih vremenskih razmer ne bo dostavljala pošiljk po celotni Sloveniji.

Pošta Slovenije, glede na napovedi Agencije RS za okolje zaradi napovedanega sneženja, burje in možnosti poledice, jutri ne bo opravljala dostave pošiljk po celotni Sloveniji. Ob tem Pošta Slovenije poudarja, da sta primarnega pomena varnost in zdravje njenih zaposlenih. Potek dostave v naslednjih dneh pa bo Pošta Slovenije določala sproti, glede na vremenske razmere.

posiljka posta slovenije (1)

posiljka posta slovenije (2)

Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, je le ta dolžna v skladu z Zakonom o poštnih storitvah zagotoviti vsem uporabnikom poštnih storitev na celotnem ozemlju naše države pod enakimi pogoji trajno, redno in nemoteno izvajanje univerzalne storitve, ki se sme prekiniti le zaradi višje sile ali v razmerah, nevarnih za dostavljavca. Z izvajanjem univerzalne poštne storitve se razume zagotavljanje vsem uporabnikom poštnih storitev najmanj pet delovnih dni tedensko najmanj en sprejem in ena dostava dnevno na dom ali v prostore vsake fizične ali pravne osebe. V skladu s 1. odstavkom 5. člena Zakona o poštnih storitvah lahko Pošta Slovenije kot izvajalka univerzalne poštne storitve prekine nemoteno zagotavljanje poštnih storitev v primeru višje sile ali v razmerah, nevarnih za dostavljavca.

Glede na napovedi Agencije RS za okolje, Pošta Slovenije tako jutri ne bo dostavljala pošiljk po celotni Sloveniji. Ob močnejšem sneženju se bistveno poslabša varnost pismonoš v prometu, kar je posledica neočiščenih ali slabše očiščenih cest in pločnikov, prav tako pa se v teh vremenskih razmerah tudi bistveno poslabša vidljivost ter tudi vidnost pismonoš. Poleg tega v primeru prepovedi tovornega prometa po avtocestah in cestah, rezerviranih za promet z motornimi vozili, pošiljke iz obeh poštnih logističnih centrov v Ljubljani in Mariboru v marsikaterem delu Slovenije ne bi mogle biti prepeljane do posameznih pošt po Sloveniji. Zaradi snežnih razmer in morebitnega izpada električne energije so lahko zaprte tudi posamezne pošte. Seznam pošt, ki bodo jutri morebiti zaprte, bo objavljen na spletni strani Pošte Slovenije www.posta.si.

Zaradi oteženih vremenskih razmer po celotni Sloveniji bo tako prišlo do določenih zamud pri dostavi poštnih pošiljk, zato Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev prosi za razumevanje. Pošta Slovenije si bo prizadevala, da bo pošiljke dostavila takoj, ko bo mogoče. Pošiljke, ki bi morale biti dostavljene v petek, bodo tako naslovnikom dostavljene predvidoma v soboto oziroma takoj, ko bodo vremenske razmere to dopuščale.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.