01:18, sob, 27. Apr

Areške žičniške naprave na dražbi, Marprom jih ne bo kupil





Praktično vse žičniške naprave, številna zemljišča, parcele, objekti in oprema na Areškem Pohorju in Smolniku so pristali na dražbi. Skupna izklicna cena znaša kar 6.832.000 evrov. Direktor Marproma Bernard Majhenič, kakor tudi župan Občine Ruše Uroš Razpet se strinjata, da se pri tako zasoljeni ceni, na dražbo ne bodo prijavili. Zimska sezona pa naj ne bi bila ogrožena.

Po naših informacijah naj bi Drago Dubrovski, stečajni upravitelj (nekdanjega) Športnega centra Pohorje, odločil, da se tako rekoč celotni inventar Areškega Pohorja proda na dražbi. Na spletu je ta že objavljena, rok za prijavo pa je 8. november. Kaj vse ponujajo, objavljamo spodaj. A ne glede na ponudbo, je uspešnost dražbe pod vprašajem, saj sta tako Majhenič kot Razpet, od katerih bi bilo pričakovati največ zanimanja, zagotovila, da se pri tako zasoljeni ceni, dražbe ne bosta udeležila.

Uroš Razpet, župan Občine Ruše: “Kot lokalna skupnost o dražbi sploh nismo bili seznanjeni. Zagotovo ne bomo kupili teh naprav, seveda pa bi si želeli novega investitorja z resnimi nameni. Prav tako bi si želeli resnega kupca za Hotel Areh, za katerega so sicer nekateri že izkazali interes, a zaenkrat po naših informacijah resnih ponudnikov še ni.”
Bernard Mahjenič, dir. podjetja Marprom: “Vemo, da je razpis že zunaj, a se pri teh cenah, ki so zdaj predvidene, ne bomo prijavili na dražbo. To je mnogo preveč, glede na to, da je vrednost naprav na Areškem delu nič. Razen Piskra, ki pa je tehnično v naši lasti. To pomeni, da je vsa elektronika, vsi računalniki in motor na Piskru v lasti Marproma in ne v lasti stečajnega upravitelja, tako da on tam prodaja samo železo.” Edina vrednost, kot ocenjuje Majhenič, so zemljišča, ki pa so po njegovi grobi oceni vredna med 200 in 500 tisoč evrov.

Ponudba na dražbi po sklopih:

Žičniške naprave na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Žičniške naprave na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Parcele in z emljišča na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Parcele in z emljišča na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Objekti na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Objekti na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Oprema na dražbi. Vir: www.drazbe123.com
Oprema na dražbi. Vir: www.drazbe123.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.