06:22, pet, 26. Apr

Alenka Iskra četrta podžupanja Maribora





Mariborski župan Saša Arsenovič je včeraj na funkcijo podžupanje imenoval mestno svetnico SD Alenko Iskra. Nova podžupanja bo pokrivala področja sociale in socialnega podjetništva, kulture in turizma ter društev in nevladnih organizacij. Funkcijo bo opravljala nepoklicno, so sporočili z občine.

alenka iskra četrta podžupanja

Mariborska občina že ima tri podžupane, Sama Petra Medveda in Gregorja Reichenberga z Arsenovičeve liste ter Heleno Kujundžić Lukaček z liste SMC.

Za imenovanje četrte podžupanje, za katero se je že od vsega začetka predvidevalo Alenko Iskra iz koalicijske partnerice SD, pa je bilo treba najprej spremeniti statut občine, saj je ta dovoljeval največ tri podžupanska mesta. Za takšno spremembo je moral župan zbrati dvotretjinsko večino v mestnem svetu, kar pa mu je uspelo šele v tretjem poskusu, 17. junija.

Iskra bo z današnjim imenovanjem prevzela del nalog, ki jih je do zdaj pokrivala Kujundžić Lukačkova. “Tako se bo zagotovila večja operativnost v delovnem procesu,” so izpostavili v županovem kabinetu.

Podžupanja Helena Kujundžić Lukaček bo od zdaj zadolžena za področja lokalne skupnosti, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje ter medgeneracijskega sodelovanja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.