03:03, tor, 19. Mar

Aktivno vikend dogajanje na Koroškem privabilo ljubitelje kolesarjenja in družinske rekreacije





Družine z otroki in ljubitelji kolesarjenja so, kljub muhastemu vremenu, ta vikend na Koroškem uživali na kolesarskem sejmu rabljene in nove opreme, po vodenih kolesarskih izletih, otroškem teku in mega malčkovi zabavi. Prireditve so bile pod okriljem regijskega projekta AKTIVENT Koroška.

Kolesarski vikend. Vir: Aktivent Koroška
Kolesarski vikend. Vir: Aktivent Koroška

Slabo vreme tako ni bila ovira za kolesarski sejem rabljene in nove opreme v Dravogradu, ki je bil odlično obiskan. Ob vsej ponudbi so lahko brezplačno preizkusili nova kolesa in kolesarsko opremo. Kdor je želel dan preživeti na izletu z drugimi kolesarji, pa je lahko izbiral med dvema možnostma: kolesarskim izletom po poti Štrekna med Mislinjo in Slovenj Gradcem ali pa po Dravski kolesarski poti po Avstrijski Koroški.Prvi so se ustavili tudi v Slovenj Gradcu in si ogledali mestno jedro. Ta pot je bila krajša, zanjo so se odločale tudi družine z otroki. Kolesarjenje po Avstrijskem Koroškem pa je bilo daljše, začrtana pot je bila dolga kar 41 kilometrov. Udeleženci pa so si lahko ogledali Pliberk in okolico. Pot so zaključili v Dravogradu.

Vodeni kolesarski izlet. Vir: Aktivent Koroška
Vodeni kolesarski izlet. Vir: Aktivent Koroška

Malčkov tek na Ravnah privabil skoraj 400 otrok
Nedeljsko dogajanje je bilo osredotočeno na otroke. Sprva z Malčkovim tekom na Ravnah, že desetim po vrsti. Kljub precej muhastem in tudi deževnem vremenu se je teka udeležilo skoraj 400 otrok med 3. in 10. letom. Mlajši so tekli 250 metrov, starejši pa 500 metrov. Za njihovo animacijo sta skrbela Miha Deželak in znani slovenski smučar Klemen Kosi, ki je otrokom na koncu tudi podelil medalje. pa še staršem je svetoval, kako vzgajati otroke na njihovi športni poti. Ob teku so poskrbeli še za sedem različnih delavnicah in napihljiva igrala.

Malčkov tek. Vir: Aktivent Koroška
Malčkov tek. Vir: Aktivent Koroška

Mega malčkova zabava
Popoldan pa je bila v Dravogradu tradicionalna Mega malčkova zabava s Hoferjem, ki je največja športno-rekreativna prireditev na Koroškem. Letos je nanjo prišlo približno pet tisoč 5.000 otrok in njihovih staršev. Na več kot 4.500 m2 površin so se lahko igrali ali pa sodelovali na športnih, ustvarjalnih in tematskih delavnicah, v nagradnih igrah. Za otroški žur z glasbenimi užitki so poskrbeli Spidi in Poskočni muzikanti. Otroci pa so uživali še na napihljivih igralih v parku Safari, spretnostnem poligonu s poganjalci, na ustvarjalnih delavnicah Glasbene šole Radlje ob Dravi. Zabaval jih je še čarodej Andrej, uživali so v lepotnem kotičku s poslikavo obrazov, oblikovanjem norih otroških frizur in poslikavo nohtov. Dijaki in mentorji Šolskega centra Slovenj Gradec pa so s sestavinami, ki jim jih je podaril Hofer, pripravili kar tisoč okusnih sadnih kup.

Mega malčkova zabava. Vir: Aktivent Koroška
Mega malčkova zabava. Vir: Aktivent Koroška

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.