02:55, pet, 26. Apr

6. srečanje Alumni





UM FERI vabi vse njihove diplomantke in diplomante, magistrice in magistre ter doktorice in doktorje na šesto letno srečanje Alumni kluba UM FERI, ki bo v četrtek, 12. 6. 2014 ob 17. uri v prostorih nove stavbe FERI (vhod s Koroške ali Prežihove ulice).

G2-8_Small

Govornik na tokratnem srečanju bo dr. Mark Pleško, direktor podjetja Cosylab, v svetovnem merilu vodilnega razvijalca nadzornih sistemov za velike fizikalne objekte. Zaposluje 75 inženirjev in fizikov, ima sedež v Ljubljani in sodeluje v petih od šestih najpomembnejših mednarodnih projektov »velike fizike« na svetu. Dr. Pleško vam bo razkril največje pospeševalnike malih delcev in projekte, kot je CERN, skozi pogled »insiderja«. Povedal bo, kje v teh projektih je slovensko znanje in kje bi še lahko bilo. Opisal bo tudi pot, ki jo je s kolegi prehodil, da je iz raziskovalnega projekta razvil vodilo mednarodno podjetje. Več o vpetosti dr. Pleška v mednarodne projekte na najvišjem nivoju lahko preberete na tej povezavi.

Po približno enournem predavanju v predavalnici Alfa se boste družili ob pogovorih, prigrizku in pijači v pritličju fakultete. Vtise z lanskega srečanja lahko pogledate tukaj. V času srečanja bo mogoče parkirati v podzemni garaži fakultete (vhod s Prežihove ulice).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.