17:04, pet, 26. Apr

4. Prvomajski Cross Country na Župank





Športna zveza Radlje ob Dravi – ŠZR prireja v četrtek, 1. maja 2014 s pričetkom ob 08.30, 4. CROSS COUNTRY NA ŽUPANK.

Zajeta slika1

PROGRAM PRIREDITVE:
Štart teka v članski konkurenci ob 8:30. Dolžina 8 km.
ABSOLUTNO NAJHITREJŠA TEKAČICA IN TEKAČ PREJMETA PREHODNI POKAL ŠZR. 

KATEGORIJE:
ŽENSKE IN MOŠKI NA 8 km

Zajeta slika

SKUPAJ 9 KATEGORIJ.
  
PRIJAVE:
Prijave na szr@radlje.com (prijavnice) ali na 041 447 657 (Bojan Kus). Prijave so možne tudi na dan prireditve, do pol ure pred startom.

KONTAKTNA OSEBA:
BOJAN KUS: 041 447 657 – szr@radlje.com  

PREDSTAVITEV PROGE:
Reliefno razgibana trasa 8 km dolge proge je speljana po poljskih poteh, skozi gozd in deloma po asfaltu. Večji del proge poteka po rekreacijski poti okoli Radelj. Start je na Športnem stadionu v Radljah ob Dravi (365 m), višinska razlika do najvišje točke na progi, znaša približno 150 m. Natančnejša predstavitev proge z zemljevidom lokacije in proge ter drugimi tehničnimi podatki je dostopna na spletni strani Športne zveze Radlje (www.radlje.com/szr/).
 
KAKO DO PRIZORIŠČA:
Do Športnega stadiona v Radljah ob Dravi pridete: iz smeri Dravograd tako, da na drugem odcepu za križiščem cest za Avstrijo zavijete desno (oznake Športni stadion Radlje) in iz smeri Maribor, skozi center do odcepa levo z oznakami Športni stadion Radlje. Sledite opozorilnim tablam CROSS COUNTRY, ki vas pripeljejo do STARTA. Parkirišča za osebne avtomobile bodo urejena, prosimo upoštevajte navodila redarjev.

PRIZNANJA IN NAGRADE:
Prvi trije v posamezni kategoriji prejmejo pokale vsi udeleženci pa spominske medalje. Pokali se podelijo v kategoriji z najmanj petimi tekmovalci. V primeru manjšega števila od pet, se kategorije združujejo. Absolutno najhitrejša tekačica in tekač prejmeta prehodni pokal ŠZR.

OSNOVNA PRAVILA TEKMOVANJA:
Tekmovanje je odprtega tipa. Udeležile naj bi se ga kondicijsko in zdravstveno pripravljene osebe (zaželen je predhodni zdravniški pregled), ki tekmujejo na lastno odgovornost. Udeleženci soglašajo z javno objavo rezultatov in osebnih podatkov, povezanih s tekom. Časovnih omejitev ni. Člansko tekmovanje poteka skupno, v moški in ženski konkurenci, ter v petih moških in štirih ženskih starostnih kategorijah. Pravico nastopa ima vsakdo, ki je zdravstveno in psihično sposoben udeležiti se tekmovanja in se pravočasno prijavi. Organizator si pridržuje pravico preverjanja identitete posameznika. Spremstvo živali med tekom ni dovoljeno. Tekmovalec je dolžan upoštevati navodila organizatorja in spoštovati označbe na progah. Kršitev običajnih pravil tekmovanja (prerivanje, oviranje, krajšanje proge,…) se sankcionira z diskvalifikacijo tekmovalca. O diskvalifikaciji odloča vodja tekmovanja. Pismeni protesti se lahko vlagajo pri vodji tekmovanja. O protestu odloča komisija za proteste. Odločitev komisije je dokončna.

TEKMUJE SE NA LASTNO ODGOVORNOST!

Vabljeni

KRATKA NAVODILA ZA UDELEŽENCE TEKA

Preverite svoje podatke
Ob prijavi preverite točnost vpisanih podatkov ( ime, priimek, spol, kategorija, letnica rojstva, kraj – društvo ali klub ).

Navodilo za namestitev štartne številke
Štartno številko imejte vidno nameščeno na prsih.

Štart
Tek žensk in moških se začne ob 8:30, tek dečkov in deklic pa ob 9:00, na štart pridite vsaj 5 min prej. Zaradi gneče bodite na štartu previdni, da se ne poškodujete ali da ne poškodujete drugih. TEČETE NA LASTNO ODGOVORNOST!

Tek – člani (-ce)
Proga je speljana po dobro utrjenih makadamski cesti, gozdnih in poljskih poteh in deloma po asfaltu. Med tekom spremljate signalizacijo, ki zajema table z logotipom teka. Upoštevajte navodila redarjev. Prva okrepčevalnica je na 4 km, druga na 5 km in zadnja na 7 km.

Cilj
Ob prihodu skozi ciljno črto v lijaku ne prehitevajte. Štartno številko oddajte po prehodu iz lijaka.

Podelitev nagrad
Spominsko medaljo premete ob oddaji štartne številke, podelitev pokalov pa bo v sklopu proslave Krajevne skupnosti Radlje, ki se prične ob 10:00 uri. Pokale po kategorijah bodo podeljevali g. Alan Bukovnik župan občine Radlje ob Dravi , g. Anton Vodušek predsednik KS Radlje in g. Jože Vertovšek predsednik Športne zveze Radlje. Vsi rezultati bodo objavljeni na spletni strani Športne zveze Radlje (http://www.radlje.com/szr/ ).

PRIPOROČILA

Pri parkiranju upoštevajte navodila redarjev.
Sanitarije in umivalnice so v prostorih športnega stadiona Radlje.
Štartno številko namestite na prsi, drugače je vaša identifikacija ob prihodu v cilj nemogoča.
Na start se odpravite pravočasno, postavitev v štartni skupini prilagodite svojim ciljem in sposobnostim.
Poskrbite, da boste pred, med in po teku zaužili dovolj tekočine.
Na prizorišču imamo organizirano reševalno službo, vendar pa ste v dobrem športnem duhu pozvani, da priskočite na pomoč, če je kdo od tekačev (-ic) na progi potrebuje.
Skupaj poskrbimo, da bo prizorišče po zaključenem dogodku čisto.
Bodite pozorni na navodila organizatorja in jih upoštevajte.
Zavarujte svoje osebne stvari, zaklepajte avtomobile. Organizator za vašo lastnino ne odgovarja.

VSE OSTALE INFORMACIJE NA INFO PRIJAVNI TOČKI

Zajeta slika

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.