05:01, pet, 26. Apr

371 motoristom odredili prizkus alkoholiziranisti





Med 10. in 16. julijem 2017 so policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

V sklopu teh aktivnosti so kontrolirali 434 voznikov enoslednih motornih vozil in ob tem ugotovili 89 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev so 71 kršiteljem izrekli globo, zoper 7 kršiteljev so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 11 kršiteljem pa so izrekli opozorilo. Z namenom preverjanja psihofizičnega stanja so 371 voznikom enoslednih motornih vozil odredili preizkus alkoholiziranosti, enemu pa strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom alkohola. Ugotovili so, da je 5 voznikov enoslednega motornega vozila vozilo pod vplivom alkohola.

FOTO: policija.si
FOTO: policija.si

Nadzor nad ugotavljanjem kršitev voznikov enoslednih motornih vozil bodo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor nadaljevali tudi v prihodnje. Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj spoštujejo cestno-prometne predpise, predvsem naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, prometu in svojim sposobnostim, uporabljajo naj ustrezno zaščitno opremo, na vožnjo pa naj se odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.