00:39, pon, 6. Maj

Znani so bendi za letošnji Šourock!





Strokovna komisija je staknila glave in določila bende za Šourock’15.

Tresla se je gora, rodil se je rock. Čas je bil, da strokovna žirija posluša in pregleda glasbo in prijavnice, ki so jih poslali bendi za letošnji Šourock in določi kdo se bo na Štuku potegoval za titulo najboljšega študentskega rock benda.

2015_18_3_sourockbandi_web_vmes1 (1)

Člani bendov najbrž že kak teden s prekrižanimi prsti čakajo na rezultate razpisa za letošnji Šourock. Zraven njih pa smo še vsi ostali, ki smo si razbijali glave z vprašanjem koga bomo lahko letos gledali in predvsem poslušali na enem najboljših odrov v Sloveniji. Strokovna žirija v sestavu ambasador Šourock’15 Marko Soršak – Soki, bobnar pri Elvis Jackson, Jaša Lorenčič, Marko Furek, Marko Jakopanec, Rebeka Kopčič in Jan Sredenšek se je zato zaprla v sobo, pripravila prejete pošiljke in (če je bilo treba) privila zvočnike. Ker ima strokovna žirija rock tako rekoč v malem prstu, se je kar hitro videlo, če bendi s svojo glasbo prepričujejo žirijo ali ne. Enostavno povedano – težko je najti klasični rock komad, ki ga žirija ne bi poznala. Vprašanje, ki je odločalo o tem, kateri bendi se bodo potegovali za najboljšega med študenti, pa je bilo ali bend s svojo glasbo prepriča.

Na to vpliva kopica dejavnikov – izvirnost, originalnost, zgodba, kvaliteta, seciranje igranja vsakega inštrumenta posebej. Sploh pri priredbah, ki jih je žirija poslušala je bilo opaziti, da imajo te v malem prstu. Kako, da ne? Gre za poznavalce, ki so določene komade in še določeno število teh slišali že prek in prek. Zato pa so v strokovni režiji. Ker jim nič ne uide in ker si nastopajoči bendi zaslužijo neposreden komentar na to kar so pokazali na odru.

Bende zdaj čakajo vaje, vaje in še enkrat vaje, mi pa imamo še dva tedna predrockovskega zatišja, ki ga bo končal Šourock’15 s svojim začetkom. Večkrat poslušano, komentirano, predebatirano glasbo prijavljenih bendov je bilo treba analizirat in določit kdo se bo potegoval za zmagovalca Šourcok’15. Prvi predizbor Šourock’15 bodo 30. 3. 2015 otvorili Twelve Peers, Memmoria, Parliament Attack, Scare Crow in Wyleshade. Na drugem predizboru 13. 4. 2015 bodo nadaljevali For Tease, The Spankakes, Imset, Antioksidanti in Alterfiction. Na tretjem predizboru 20.4. pa bodo še zadnje karte za finale iskali The Lyrium, Perfect Strangers, Precisely Late, Stillout in Ice on fire.
Trem predizborom, na katerih se bomo lahko napasli rocka in imenom bendov dodali obraze in njihovo glasbo, sledi veliki finale 5. 5. 2015.

Več si oglejte na povezavi.

Vir: soum.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.