20:37, sob, 27. Apr

Žive jaslice uprizorili v Lehnu





Minulo soboto je KUD Lehen pripravil božični koncert katerega so ob koncu popestrili z uprizoritvijo živih jaslic.

Člani KUD Lehen so se odločili praznično vzdušje pričarati na še bolj poseben način – poleg pevcev smo na odru videli tudi žive jasli. Podžupanja Občine Podvelka Slavica Pečovnik Urh je v začetku nagovorila obiskovalce, med njimi tudi častna občana Občine Podvelka Boruta Končnika in predsednico KUD Lehen Anico Ričnik, občinskega svetnika iz Vaške skupnosti Lehen Stanka Mumla in predsednico sveta te vaške skupnosti Marjanco Hrastnik ter ravnateljico OŠ Brezno-Podvelka Ireno Jelenko. Ob tej priložnosti pa je med drugi omenila tudi uspešno realizacijo programa Občine Podvelka v letu 2013 in o planu občine za leto 2014.

Kulturni program so s pesmijo in igranjem na instrumente popestrili tamkajšnji Mešani pevski zbor z zborovodkinjo Barbaro Mrak, Moški pevski zbor Kulturno prosvetnega društva Lija Kovač iz Vuhreda z zborovodkinjo Urško Pečonik ob spremljavi Jaka Potočnika na kitari in Marjana Valenteja na pojoči žagi. Praznični program so popestrili tudi otroci iz vrtca Lehen in otroški pevski zbor Podružnične šole Lehen s solistkama Ano Grdadolnik in Mojco Širec z zborovodjem Otom Kolednikom. Skoraj ob koncu kulturnega dela pa smo lahko prisluhnili flavtistki Gabrijeli Sušek Planinšič.

Za piko na i pa so poskrbeli člani dramske skupine KUD – a Lehen, z uprizoritvijo živih jaslic in prihodom Svetih treh kraljev.

Prav tako pa se je ob koncu programa predsednica KUD – a Lehen Anica Ričnik zahvalila vsem nastopajočim in tistim, ki so prispevali svoj delež k izvedbi božičnega koncerta ter vsem obiskovalcem zaželela lepe praznike in vse dobro v letu 2014. K željam se je pridružila tudi podžupanja Slavica Pečovnik Urh. Programu pa je sledilo še druženje ob domačih dobrotah in toplih napitkih.

DSC_1655

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.