21:32, pet, 26. Apr

Žiga Pečnik bronasti na svetovnem prvenstvu v Avstriji





Včeraj se je Rušan Žiga Pečnik, v finalu svetovnega pokala v wako kickboxingu v kategoriji 75kg/k-1, ki je ta konec tedna potekalo v Avstriji, pomeril z domačinom  Lirimu Ahmetiju. Žal ga Pečniku ni uspelo premagati. Žiga se je povzpel na tretje mesto in osvojil bronasto kolajno.

Foto: Facebook Andrej Sande
Foto: Facebook Andrej Sande

Po tem, ko se je Žiga Pečnik na SP v Avstriji uvrstil v četrtfinale, se nato uvrstil v polfinale in finale tega prvenstva, žal naslova svetovnega prvaka ni ubranil, je pa osvojil bronasto kolajno. Na socialnem omrežju Facebook je njegov trener Andrej Sande po tekmi in ob uvrstitvi na tretje mesto zapisal: “Na žalost se ni izšlo po željah, da ponovimo lansko letni rezultat. Žiga izgubil z rezultatom 2:1 proti izredno favoriziranem domačinu Lirimu Ahmetiju. Od zmage sta ga ločili le dve točki, ampak tako je v športu. Je pa dejstvo da postaja Žiga Pečnik eden izmed boljših borcev v wako K-1rules.”

Kot je še dejal bosta delala s polno paro naprej, saj ju med 18. in 20. majem čakajo tekme svetovnea pokala v Budimpešti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.