21:59, ned, 28. Apr

Želijo ohraniti linijo do Londona





Skoraj tri ure so na mariborski občini zasedali predstavniki 9-ih občin severovzhodne Slovenije ter predstavniki številnih institucij, organizacij in podjetij, ki so se zedinili, da bodo sodelovali pri oblikovanju razvojnega sklada za podporo turizmu. V tega pa sodi tudi ohranjanje letalske linije Maribor – London.

letališče maribor (1)

Junija letos je bila vzpostavljena redna letalska linija z Londonom, njena zasedenost je približno 70%, kar kaže na interes koriščenja letalske povezave prebivalcev SV Slovenije. Delovanje letališča je pomembno za občine SV Slovenije pa tudi za razvoj turizma v mestu in širši okolici. To je tudi glavno vodilo za oblikovanje pobude sklada za razvoj in spodbujanje turizma na področju 16 občin SV Slovenije. Osnovno izhodišče je bilo, da lokalne skupnosti združijo denar v okviru sklada za razvoj novih oz. obstoječih turističnih destinacij. Vzporedno ob ustanavljanju in sodelovanju sklada pa je pomembna tudi vloga mariborskega letališča, kot enega izmed pomembnih veznih členov pri spodbujanju turistične ponudbe. Vsi prisotni predstavniki občin so soglasno pozdravili projekt in ga tudi sprejeli, hkrati pa podali tudi nekaj svojih predlogov in dopolnitev.

V sklad naj bi se letno stekalo približno milijon evrov. Občine, ki bi ali bodo sodelovale, naj bi skupno prispevale nekaj manj kot 600 tisoč evrov. Mariborska kot največja, naj bi prispevala 100 tisočakov.

adria

Župan Andrej Fištravec je po sestanku povedal: »Sklepi sestanka so bili, da prisotne občine podpirajo ustanovitev sklada SV Slovenije za razvoj turizma in da pristopijo k oblikovanju 1. stebra, kar je sodelovanje lokalnih skupnosti občin SV Slovenije. Med sprejetimi sklepi je tudi, da prisotne občine pristopijo k podpisu pisma o nameri in da k podpisu posledično povabijo tudi preostale občine iz SV Slovenije. Pred podpisom pisma pa se skliče še sestanek s predstavniki turističnega gospodarstva. Naslednji korak je, da turistični ponudniki oblikujejo in predstavijo svojo vlogo in turistične pakete, in tvorijo drugi steber sklada. Ključni cilj sklada za razvoj turizma je povezovanje občin in turistične ponudbe.«

Kako sestanek komentirajo tudi nekateri župani okoliških občin ter direktor Aerodroma Maribor Ladimir Brolih, izveste v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.