12:22, ned, 19. Maj

Zbirni centri odpadkov v Mariboru prehajajo na poletni čas





Mariborsko javno podjetje Snaga z današnjim dnem v vseh svojih zbirnih centrih za odpadke prehaja na poletni delovni čas. Njihovi centri na Streliški, Lahovi in Plinarniški ulici bodo tako med tednom odprti od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, ob sobotah pa med 8. in 17. uro. Ob nedeljah bodo zbirni centri še naprej zaprti.

Kot so pojasnili v Snagi, predaja večine odpadkov v zbirne centre za občane ostaja brezplačna, saj ravnanje s tja predanimi odpadki poravnajo že z mesečno položnico. Ob vstopu v zbirni center morajo občani pokazati položnico Snage ali upravitelja večstanovanjske stavbe, ki ne sme biti starejša od treh mesecev.

Predajo odpadkov sicer odsvetujejo, ko se soočate s povečano količino odpadkov, za katere nimate dovolj prostora v posodah, kjer običajno zbirate odpadke. Gre predvsem za večje odpadke, kot so škatle, večja količina zelenega obreza in podobno, ali pa odpadke, ki jih sicer ne moremo odvreči v standardne posode, predvsem električna in elektronska oprema, pnevmatike, gradbeni odpadki in podobno.

Poletni čas do oktobra

Poletni delovni čas bo veljal do 31. oktobra, ob tem pa bodo v Snagi aprila in maja znova izvedli že tradicionalno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov s pomično zbiralnico. Obiskala bo vse mestne četrti in krajevne skupnosti, občani pa bodo lahko takrat brezplačno predali nevarne odpadke, kot so barve, baterije, kozmetika, odpadna olja in podobno.

Natančne urnike in lokacije prihoda pomične zbiralnice bodo iz Snage predstavili na aprilskih položnicah ter na svoji spletni strani.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.