11:09, pon, 29. Apr

Zavrgli kazensko ovadbo zoper Ivana Krajnca





Tožilstvo je odstopilo od pregona dekana mariborske medicinske fakultete Ivana Krajnca zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Kot so danes potrdili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru, so kazensko ovadbo zavrgli, ker ni bil podan utemeljen sum, da naj bi navedeni storil očitano mu kaznivo dejanje.

ivan krajnc sta

Po poročanju današnje izdaje časnika Dnevnik so preiskovalci pred leti podali kazensko ovadbo zoper Krajnca zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter zoper še dve fizični osebi zaradi pomoči pri storitvi tega kaznivega dejanja. Dekan naj bi si namreč z obvodom prek podjetja Uni servis izplačal honorar za izdelavo projektne naloge za Univerzitetni športno-medicinski center v Mariboru v višini 40.000 evrov.

Krajnc je decembra 2011 odstopil s položaja dekana fakultete, uradno zaradi zdravstvenih težav, aprila 2012 pa sta ga senat in rektorat rehabilitirala in se je lahko vrnil na položaj. Krajnc, ki danes ni bil dosegljiv za komentar, je prvi in doslej edini dekan mariborske medicinske fakultete, ki je bila ustanovljena konec leta 2003, prve študente pa je sprejela v študijskem letu 2004/2005.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.