18:06, pet, 26. Apr

Zaradi obnovitvenih del do sobote zaprt del hitre ceste skozi Maribor





Hitra cesta skozi Maribor bo na odseku pokritega vkopa Maribor zaradi obnove elektro-strojne opreme do predvidoma sobote zaprta v obe smeri, so sporočili z Darsa. Kot so pojasnili, je popolna zapora nujna zaradi del v pogonski centrali in testiranja sistema, bodo pa za voznike uredili obvoz.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Popolna zapora bo na omenjenem odseku veljala za obe smerni vozišča hitre ceste, torej v smeri Ljubljane in Šentilja.

V smeri Ljubljane in Zagreba bo zaradi zapore obvoz voden prek priključka Maribor-center in bo potekal na relaciji Meljska cesta-Partizanska cesta-Titova cesta-Tržaška cesta.

V smeri Šentilja in Avstrije pa bo obvoz zaradi zapore odseka voden prek priključka Maribor-Pobrežje in bo potekal na relaciji Kosovelova ulica-Istrska ulica-Puhova ulica, priključek Maribor-vzhod. Kot so še pojasnili na Darsu, bo zaprt tudi uvoz z Osojnikove na hitro cesto, to je priključek Maribor-Vurberk-Ptuj.

Večina del na mariborski hitri cesti je bila sicer že opravljena, med drugim pa so zamenjali led smernike, položili napajalne in komunikacijske kable za video nadzor, dobavili in montirali so opremo v pogonski centrali, prav tako so namestili požarne tipke v predorskih ceveh, sanirali pokrove jaškov ter strojno instalacijo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.