01:45, pon, 29. Apr

Zaradi mikro sončne elektrarne ob penzijo?





Po dolgih letih trdega dela v razvojnem oddelku elektrogospodarstva Slovenije Jožetu Praperju država “grozi” z odvzemom pokojnine, ker je na strehi obnovljenega hleva, kjer stanuje z družino, postavil mikro sončno elektrarno. Brez pokojnine lahko ostane zaradi časovnih neskladij v zakonih.
“Vse življenje sem delal”, nam je povedal Praper. “Za svojo starost sem si želel le mir in varčno hišo, zato sem investiral v mikro sončno elektrarno… Žal … se zdaj tu žalostno zaklučuje.”

sončna elektrarna

Zaradi časovno neusklajenih zakonov, bi moral vračati celotno pokojnino za dve leti (2011 in 2012), za leto 2013 pa polovico. Ob tem se Praper sprašuje, kako je možno, da nekateri zakoni veljajo za naprej in drugi za nazaj. V tem primeru gre za energetski zakon, ki so ga sprejeli pred kratkim, ter za pokojninski zakon, ki naj bi veljal tudi za 5 let nazaj. “Jz sn reko to ne gre!” se jezi Praper, ki mu skrbi, kako bo preživel, če bo moral ves ta denar vračati državi. To ga tako obremenjuje, da ne more spati: “ne vem kaj bomo, prosili na cesti al kaj…” Ob vsem tem upa, da bo (v državnih institucijah) prevladal razum oz. da bodo zadevo rešili na človeški način. Praper se je namreč že pritožil, a še čaka na odgovor.

pogovor s Praperjem

Podrobnosti v oddaji Občinski informator 249 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.