06:24, ned, 19. Maj

Zaprta del Mestnega in Magdalenskega parka zaradi sanacije





Potem ko so prejšnji teden v Tomšičevem drevoredu uredili nove zasaditve dreves, ta teden nadaljujejo s sanacijo po žledu – in snegolomu v Mestnem in Magdalenskem parku.

Mestni park Maribor

“Ker dela vključujejo tudi žaganje vejevja na višini, bosta oba parka deloma zaprta, saj je varnost sprehajalcev lahko ogrožena. Zaprti deli obeh parkov bodo jasno označeni, obiskovalce pa prosimo, da spoštujejo omejitve gibanja, v prvi vrsti zaradi lastne varnosti, seveda pa nam bodo s spoštovanjem omejitev gibanja omogočili, da delo opravimo v zastavljenem času in kar je mogoče hitro,” so sporočili iz Snage d.o.o..

Na terenu je 20 – članska ekipa predvidevamo, da bosta parka v celoti ponovno odprta najkasneje v sredo (Magdalenski) oziroma petek (Mestni park).

Sanacija po žledolomu poteka od konca aprila, financirana pa je s strani evropskih sredstev, ki jih je na razpisu pridobila Mestna občina Maribor. Za 127 tisoč evrov bodo v Snagi posadili 91 novih dreves, poškodovana pa sanirali tako, da ne bodo predstavljala nevarnosti za obiskovalce. Vsa dela potekajo pod nadzorom strokovnih služb, zaključena pa bodo predvidoma do konca meseca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.