11:47, pet, 17. Maj

Zaključna prireditev OŠ Selnica ob Dravi





Ob prihajajočem zaključku šolskega leta so se v dvorani Hrama kulture Arnolda Tovornika predstavili osnovnošolci. Kot prva se je z plesom in petjem predstavila folklorna skupina Jabolko, sledila je dramska skupina, ki se je predstavila z igro Žogica nogica. Na prosojnici smo si lahko ogledali dosežke šolskih športnikov, ob spremljavi Larine na harmoniki smo lahko na prosojnici spremljali dosežke tekmovanj iz raznih področij kot so matematika, fizika, kemija, zgodovina, geografija… V šoli so zelo uspešni tudi mladi čebelarji. Osnovna šola ima tudi zelo uspešen otroški in mladinski pevski zbor, oba sta se nam predstavila tudi na prireditvi.

DSC_0341
Ob spremljavi Tinkare na flavti smo si ogledali dejavnosti, ki jih izvajajo otroci 1., 2., 3. in 4. razreda. Učenci druge triade so bili izbrani za projekt Popestrimo šolo v okviru katerega so se udeležili tudi angleškega gledališča, na odru so se nam predstavili z igro Bremenski muzikantje. Sledila je lutkovna igra, kjer so otroci pokazali kako spretni so z lutkami. Predstavili so se nam tudi mladi plesalci z plesom Medvedek Jaka.

11267714_10206759400773008_2109385703_n
Letošnja novost osnovne šole je bilo mednarodno sodelovanje z OŠ Dositeja Obradovića iz Novega Sada, na prireditvi je bil prebran spis osnovnošolca iz Novega Sada in pa tudi nekaj vtisov o tem, kako so naši osnovnošolci preživeli svoje bivanje v Novem Sadu. Iz besed in prikazanih slik smo lahko videli, da izmenjava ni bila le poučna ampak tudi zelo zabavna in polna dogodivščin. Zelo zanimiva je bila tudi glasbena točka treh osnovnošolcev, ki so nam zaigrali na zvočne cevi.
DSC_0330
Skozi vso leto pa so zelo aktivni tudi na podružniški šoli Gradišče na Kozjaku in šoli na Sv. Duhu na Ostrem vrhu iz katere sta prihajala Amanda in Blaž, ki sta se na odru predstavila z citatom Kajetana Koviča. Pred koncem sta nekaj besed spregovorila ravnateljica Jožica Ozmec in župan Jurij Lep. Ob zaključku je pesem zapela še osnovnošolka Tina, kateri so se nato na odru pridružili še vsi nastopajoči. Res lepo je videti kako dejavni so naši osnovnošolci. Zelo so bili veseli, da so letos svojo prireditev lahko izpeljali v novi dvorani, kjer je bilo vzdušje res odlično.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.