14:07, sob, 27. Apr

Za ŠC Pohorje se zanimajo tudi tuji vlagatelji





Nezavezujočo ponudbo za nakup propadajočega Športnega centra Pohorje je tik pred iztekom ponedeljkovega roka poleg Nigradovega hčerinskega podjetja Nipa oddalo še eno podjetje, piše današnji Večer. Na Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) ne razkrivajo za koga gre, po informacijah časnika pa naj bi šlo za kapital iz Azerbajdžana.

šc pohorje sta

Mariborski občini, ki želi preko Nipe za neuradno ponujenih deset milijonov evrov vsaj začasno priti do lastništva nad prezadolženim ponudnikom hotelskim in žičniških zmogljivosti na Pohorju in skuša tako rešiti njegovo usodo, po podatkih Večera konkurira podjetje Skupina up. Registrirano je v Mariboru in sicer za svetovanje, projektiranje, izvedbo, strokovni nadzor in inženiring objektov.

Kot piše časnik, gre za mariborsko podjetje brez zaposlenih in praktično brez prihodkov, ki je v lasti Edija Širca. Njegova družba naj bi bila le posrednik za tuje podjetje s sedežem v Nemčiji, Širec pa informacij Večera, da gre za azerjbadžanski kapital, ni želel komentirati. Je pa zatrdil, da je denar za nakup že zagotovljen.

Kot so na DUTB pojasnili v ponedeljek, bodo najprej preverili, ali sta prispeli ponudbi v skladu z razpisnimi pogoji ter ju skrbno preučili. Če se bo izkazalo, da ustrezata razpisnim pogojem, bosta ponudnika med 17. septembrom in 17. oktobrom lahko opravila skrbni pregled, zavezujočo ponudbo pa bosta morala oddati do 27. oktobra.

ŠC Pohorje sodi med največje zimsko-športne centre v Sloveniji. Družba je od lani v postopku prisilne poravnave, v katerem je terjatve prijavilo 198 upnikov v skupnem znesku skoraj 74 milijonov evrov, pretekli dolgovi pa so samo do bank znašali več kot 50 milijonov evrov. Tudi letošnje poslovanje podjetja je negativno, uprava pa je nedavno DUTB predlagala 3,7 milijona evrov visoko dokapitalizacijo, a se slednja o tem še ni odločila.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.