14:28, pon, 6. Maj

Za Dravsko kolesarsko pot naj ne bi bilo več izgovora





Mlad magister Uroš Rozman je s svojo raziskavo dokazal, da za prostorsko umestitev Dravske kolesarske poti od Dravograda do Središča ob Dravi ni več izgovorov. Predstavniki različnih organizacij, zavodov in lokalnih skupnosti se o tem niso zedinili že več kot 15 let.

Rozman meni, da bi lahko vsaj polovico predvidene poti uredili do konca leta 2016. Pogoj za to pa je predvsem sodelovanje. Kot enega najmočnejših argumentov, zakaj bi morali vsi deležniki izkazovati interes, da se projekt realizira, je izpostavil dejstvo, da “podobno pot na avstrijskem koroškem letno obišče okoli 120 tisoč kolesarjev, kar pomeni okoli 4 milijone evrov skupnega ekonomskega učinka“.

dravska kolesarska pot (3)

Da bi z realizacijo Rozmanovega magistrskega dela gotovo pritegnili številne turiste, se strinja Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. “Kolesarji so zelo petični gostje, ki v destinaciji definitivno največ potrošijo,” je dodala.

dravska kolesarska pot (8)

Na predstavitvi magistrskega dela v Drava centru pa so te in druge argumente slišali ter javno podprli tudi predstavniki nekaterih lokalnih in regionalnih organizacij: denimo Mariborske razvojne agencije, skupine za Dravo, Mariborske kolesarske mreže, Rafting kluba Maribor ter dva predstavnika občin: Ruše in Ormož.

dravska kolesarska pot (5)

Podrobnosti v oddaji Občinski informator (jutri ob 18.30 na BK TV).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.