12:58, ned, 5. Maj

Za direktorja mariborske mestne uprave imenovan Darko Fras





Mariborski župan Andrej Fištravec je za vršilca dolžnosti direktorja mestne uprave imenoval Darka Frasa. Imenovanje je sporočil uro pred začetkom izredne seje mestnega sveta, na kateri bo zagotovo govora o možnem odpoklicu župana zaradi domnevnega nezakonitega ravnanja po razrešitvi prejšnjega direktorja mestne uprave Bojana Babiča.

foto:sta
foto:sta

Fras bo po navedbah iz županovega kabineta nastopil položaj 1. novembra za maksimalno obdobje šestih mesecev. Fras je trenutno poklicni župan Občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah, od dne nastopa funkcije v. d. direktorja mariborske mestne uprave pa bo župansko delo opravljal nepoklicno.

“Hkrati s podpisom njegove pogodbe so stekli tudi postopki za javni natečaj za položaj direktorja mestne uprave Maribor,” so še sporočili z občine.

“Z županskim kolegom Darkom Frasom se poznava že nekaj časa, saj je aktiven in energičen zagovornik pravic slovenskih občin s Skupnosti občin Slovenije, zato sem prepričan, da se bo z enako mero zagnanosti lotil tega dela,” je imenovanje komentiral Fištravec.
“Prepričan sem, da bova midva skupaj dobro sodelovala in da bo dobro sodeloval s celotno mestno upravo. Vzeli smo si čas, da smo izbrali primernega, strokovnega kandidata. Gospoda Frasa odlikujejo številne izkušnje na področju lokalne samouprave, in menim, da smo se odločili pravilno,” je dodal.

Fras je zagotovil, da bo “dal vse od sebe, da bom mestno upravo vodil strokovno in korektno, pri čemer mi bodo pomagale dosedanje izkušnje na tem področju”. “Zagotovo imam ambicije, da tega položaja ne bi zasedel zgolj za določen čas, bo pa ta vmesni čas pokazal, kaj lahko skupaj naredimo,” je navedel.

Mariborska občina je po razrešitvi Bojana Babiča pred mesecem dni delovala brez direktorja mestne uprave, zaradi česar je opozicija prejšnji teden celo zahtevala odpoklic župana. Opozicija županu očita, da je ravnal nezakonito, ko je ob županski opravljal še nekatere funkcije v. d. direktorja mestne uprave.

Na seji mestnega sveta prejšnji teden Fištravec ni želel dati na glasovanje predloga za glasovanje o svojem odpoklicu, zato so opozicijski svetniki sejo zapustili, ta pa je bila zaradi nesklepčnosti prekinjena.

Fras je že četrti direktor mestne uprave v času županovanja Fištravca. Prvi je bil Marko Žula, drugi Damjan Lah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.