21:05, pet, 26. Apr

Z zbiranjem odpadnih surovin pomagajo ljudem v stistki





Nadškofijska Karitas Maribor, ki beleži nenehno rast števila prosilcev za materialno in finančno pomoč, je združila moči s podjetjem Gorenje Surovina, s katerim v marcu in aprilu prirejata humanitarno akcijo zbiranja odpadnih surovin. Ves izkupiček od zbranih odpadnih surovin bo namenjen ljudem v stiski.

Zbiranje odpadnih surovin bo potekalo v naslednjih petih tednih. V ta namen bodo vsak petek in soboto v humanitarnem skladišču na Ljubljanski 23 v Mariboru postavljeni posebni zabojniki, v katerih bodo zbirali časopisni papir, revije, reklame, karton, stare knjige, kataloge, male gospodinjske aparate, računalnike, tiskalnike, baterije in telefonske aparate.

Pokažite dobro voljo in se udeležite humanitarne akcije. Vsak odpad šteje,” sporočajo iz Nadškofijske Karitas Maribor in podjetja Gorenje Surovina. “Tako na eni strani skrbimo za okolje in na drugi strani zbiramo pomoč za ljudi v stiski,” je izpostavil generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor Darko Bračun.

Podobno akcijo je Gorenje Surovina izvedlo lani z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje ter tako zbralo dobrih 23.000 evrov, s katerimi so omogočili počitnice več kot 50 otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

VIR: lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.