22:45, sob, 27. Apr

Vse več je osebnih stečajev





Vse več je osebnih stečajev” pravijo tako predstavniki Zavoda PIP, kjer občanom in občankam nudijo brezplačno pravo pomoč in svetovanje, kakor tudi naključni mimoidoči na mariborskih ulicah. O samem postopku te vrste stečaja sicer ne vedo prav veliko, vedo pa, da so “težki časi, ljudje pa imajo kredite in ostanejo brez prihodkov.

trg svobode mb

Ljudje, ki smo jih srečali na Grajskem trgu, Trgu svobode in Trgu Leona Štuklja, so ugibali, da “ljudje grejo v osebni stečaj, kadar nimajo možnosti za plačila svojih dolgov in ostanejo brez vsega premoženja“, “verjetno niso likvidni” itd. Prepričani so, da je danes tega več kot nekoč, na eni strani zaradi težkih razmer (ki se na našem območju stopnjujejo najmanj od leta 2010), pa drugi pa – pravijo – da tudi zato, “ker prej se niti ni vedlo, da se lahko gre v osebni stečaj.

zavod pip

Na dejstva kaj natančno pomeni razglasitev osebnega stečaja ter na to, da le-ta ne prinaša zgolj odpisa dolga, temveč tudi obveznosti in omejitve, pa občane in občanke opozarjajo v Zavodu PIP, kjer obravnavajo vse več tovrstnih primerov. “V zadnjih nekaj mesecih skorajda ne mine teden, da se ne bi kdo izmed nas, pravnikov (v tem trenutku so zaposleni trije), srečali s primerom osebnega stečaja,” pojasnjuje pravna svetovalka Sanja Antonijevič.
Pogoj za razglasitev osebnega stečaja je t.i. nelikvidnost, pri presojanju smiselnosti za takšno odločite, pa je dobro, da vam pomagajo pravni svetovalci.

zavod pip 2

Več v oddaji Občinski informator! Nocoj ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.