13:27, pet, 26. Apr

„Vremena Kranjcem bodo se zjasnila…“





Tudi letos so v Bistrici ob Dravi pripravili osrednjo proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu. Člani KUDa Svoboda jo prirejajo že tradicionalno ter na ta način opominjajo na pomen jezika in kulture. Letošnja rdeča nit so bili “domači talenti”.

DSC_7001

Proslava ob kulturnem prazniku je tradicija, ki bi se je mogli zavedati, so se strinjali zbrani v dvorani Kulturnega doma. Tam se občani in občanke zberejo vsako leto, kajti to je postala tako rekoč edina osrednja proslava ob kulturnem prazniku v celotni Občini Ruše.
Zdravljici je sledil slavnostni, uvodni govor. Letos so člani KUDa Svoboda to vlogo prepustili sokrajanu, Jerneju Ajdu, ki je zbranim skušal “potrkati na srce” s poudarjanjem pomena kulture in jezika. “Jezik ohranja in gradi narodno identiteto in zgolj z uporabo slovenščine bo narod kot tak preživel”, je med drugim izpostavil Ajd.

DSC_6995

Na proslavi v Bistrici so želeli predvsem pokazati širino kulture na domačih tleh, ne samo s prebiranjem pesmi Franceta Prešerna, pač pa tudi z branjem pesmi lokalnih avtorjev. “Mislim, da smo povedali nekaj več o kulturi tudi iz naših krajev, kar je bistveno”, je med drugim povedala Anita Polak iz KUDa Svoboda. V tej luči so se na odru zvrstili pevski in za poezijo nadarjeni “domači talenti” vseh generacij.

DSC_6998

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.