15:55, ned, 19. Maj

VIDEO: Igor Tičar ostaja na čelu Univerze v Mariboru





Kot smo že poročali, so člani senata Univerze v Mariboru (UM) odločili, da rektorja Igorja Tičarja ne bodo razrešili, kljub temu, da sta na njegovo razrešitev opozarjala predstavnika Sindikata SVIZ in Visokošolskega sindikata Slovenije. Nadaljevanje Tičarjevega mandata so danes potrdili še na seji Upravnega odbora Univerze  v Mariboru.

Kot smo že pisali, bo rektor nadaljeval z delom. Na seji Senata UM so senatorji namreč podali soglasje k sklenitvi dogovora o nadaljevanju delovnega razmerja z rektorjem Igorjem Tičarjem do izteka mandatne dobe. Upravni odbor UM pa je danes sprejel sklep, da se rektorju v skladu z odločitvijo senata podaljša pogodba o zaposlitvi.

Rektor pa je ob tem pojasnil, da so mnenja v zvezi z njegovo upokojitvijo in nadaljevanjem zaposlitve, pridobivali na kar treh ministrstvih. Enega izmed članov upravnega odbora je namreč zmotil zapisan sklep Senata UM, v katerem Upravni odbor ni bil omenjen kot organ odločanja. Več v videu:

Rektorju se delovno razmerje podaljša z 10. avgustom 2016 za eno leto. S tem datumom sicer Tičar izpolni tudi pogoje za upokojitev. Bo pa sedaj lahko nemoteno nadaljeval z opravljanjem rektorske funkcije.

Morda vas zanima še:
Igor Tičar ostaja rektor Univerze v Mariboru

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.