11:20, ned, 28. Apr

Verliča zamenjal Ciringer





Iz Mestne občine Maribor (MOM) so sporočili, da je v petek, 15. maja – dosedanjega poveljnika Civilne zašite Andreja Verliča – zamenjal Aleš Ciringer, ki je tudi vodja Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje na MOM.

Aleš Ciringer

“Gospod Andrej Verlič je bil po odhodu gospoda Slobodana Stojanovića v pokoj začasno imenovan za poveljnika Civilne zaščite. Vodstvo MO Maribor je preverjalo ureditev Civilne zaščite po ostalih občinah v Sloveniji, kjer se je izkazalo, da je večinoma poveljnik hkrati tudi zaposlen v upravi. Takšna ureditev je veljala tudi v MO Maribor, saj je dolgoletni poveljnik Civilne zaščite Slobodan Stojanović bil hkrati tudi vodja Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje na MO Maribor. Zaradi racionalizacije in optimizacije dela, se je vodstvo odločilo za ponovno vzpostavitev tovrstnega sistema,” so zapisali v izjavi za javnost na MOM.

verlič

K temu pa dodali: “Vodstvo MO Maribor se gospodu Andreju Verliču zahvaljuje za odlično opravljeno delo. Svečano predajo poveljništva bo župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec v okviru štaba izvedel predvidoma konec meseca.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.