08:08, pet, 26. Apr

R. Kotnik: “Veliki dvom, kaj se je tu dogajalo”





Osem od 11ih predstavnikov mestnih četrti in krajevnih skupnosti, združenih v samoorganizirani svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin Mestne občine Maribor, je danes pod vprašaj postavilo 16 točk in področij poročila Mariborskega vodovoda za leto 2013. “Je veliki dvom, kaj se je tu dogajalo“, je dejal Rajko Kotnik, koordinator samoorganiziranega sveta.

Danes so o domnevnih nepravilnostih in nejasnostih poročila Mariborskega vodovoda za leto 2013 razpravljali skoraj dve uri. Slišali smo, da je vprašljivo denimo plačevanje “vodnih izgub, na katere občani in občanke nimajo vpliva“, je pojasnil Stane Jecelj, predstavnik mestne četrti Center ter nekdanji direktor MB vodovoda. Sicer je poudaril, da teh 16 vprašanj, s katerimi bodo od predstavnikov Mestne občine Maribor, direktorja Mariborskega vodovoda in nadzornih organov obeh omenjenih zahtevali pojasnila, ne bo komentiral, dokler ne dobi(-jo) odgovorov: “Na vsak način želim o tem razpravo in odgovore.

samoorganiziran svet 2

Ob tem sta tako Jecelj, kakor Kotnik poudarila, da so predstavnike vseh naštetih povabili na nocojšnje srečanje, pa se nihče ni odzval. Tako so sklenili, da jim bodo poslali vprašanja ter jih pozvali naj nanje odgovorijo v roku enega tedna. Osnovni namen samoorganiziranega sveta naj bi bil namreč, da “skušajo v dobro vseh občanov in občank na nek način omogočiti nadzor javnih služb oz. javnih podjetij“, je pojasnil Kotnik. “Nadzorni sveti se kot kaže v takšna poročila ne poglabljajo, ampak se jih klientelistično požegna“, je dodal.

samoorganiziran svet

Boris Fanin, predstavnik mestne četrti Studenci, pa je opozoril, da niso odkrili samo nejasnosti v poročilu, pač pa tudi kršitev statuta. Slednjega naj bi naknadno spremenili in tako legalizirali ustanovitev ene od hčerinskih družb javnega podjetja: “To je v bistvu igračkanje, ki presega vse meje“, je dejal Fanin.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.