11:55, pet, 3. Maj

V UKC Maribor na vseh oddelkih omejili obiske





V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi obolenji na vseh oddelkih obiske omejili na eno zdravo odraslo osebo na bolnika. Ukrep, ki je začel veljati danes, bo veljal do preklica, so sporočili iz enote za obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Maribor.

UKC MB STOLPNICA (1)

Zaradi velikega števila respiratornih obolenj obiske omejujejo tudi po nekaterih oddelkih v drugih slovenskih bolnišnicah. V celotnem UKC Ljubljana so v soboto uvedli prepoved obiskov z nekaterimi izjemami. Kot je pred uvedbo ukrepa pojasnila namestnica predstojnika ljubljanske klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc, razmišljajo tudi o zmanjšanju števila sprejemov naročenih ljudi, če se bo trend širjenja okužb nadaljeval.

Zaradi pogostih okužb dihal bodo s torkom obiske omejili tudi v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. Do preklica bodo ti omejeni na največ dve odrasli zdravi osebi hkrati. Na inštitutu obiskovalce obenem prosijo, naj si pred vstopom na oddelek in ob odhodu razkužijo roke, naj ne posedajo na bolniških posteljah ter se izogibajo telesnim stikom z bolnikom in predmeti v bolniški sobi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.