08:39, ned, 19. Maj

V UKC Maribor danes o razpisu za novega direktorja





Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes predvidoma začel s postopkom iskanja novega direktorja zavoda. Dolgoletni direktor Gregor Pivec je namreč po pritiskih zaradi pomanjkanja anesteziologov konec aprila napovedal, da se bo po dveh mesecih umaknil z mesta direktorja zavoda.

Na zadnji seji 21. aprila se je svet zavoda seznanil z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi na mesto direktorja, ki ga je dan prej na presenečenje vseh podal direktor Pivec. Slednji ima v 60-dnevnem odpovednem roku vsa pooblastila, zato se ni uresničilo pričakovanje, da bo imenovan vršilec dolžnosti direktorja.

FOTO: STA
FOTO: STA

Predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek je Pivcu sicer predlagala, da odstopi od odpovednega roka, da bi tako lahko nekoliko pospešili postopke iskanja novega direktorja, a je ta vztrajal, da se bo držal vseh določil svoje pogodbe.

Vzroki za umik: polresnice in pomanjkanje podpore

Pivec je v pojasnjevanju umika z mesta, ki ga je zasedal 20 let, navedel domnevno številne objavljene polresnice v zvezi z reševanjem problematike pomanjkanja anesteziologov in pomanjkanje podpore v strokovnem vodstvu bolnišnice, strokovnih organizacijah, ministrstvu za zdravje in svetu zavoda. Kot povod za umik je navedel tudi odločitev sveta zavoda, da zapre seje sveta za javnost.

Na seji tudi o kadrovski problematiki

Poleg razpisa za imenovanje novega direktorja UKC Maribor imajo člani sveta zavoda na dnevnem redu današnje seje med drugim še kadrovsko problematiko po posameznih klinikah in oddelkih kliničnega centra, saj pomanjkanje zdravnikov ni opazno samo pri anesteziologih ampak tudi drugod.

Na seji bodo spregovorili tudi o problematiki invazivne srčne diagnostike po tistem, ko se je tamkajšnji koronarografski aparat pred nekaj tedni dokončno pokvaril, novega pa še niso dobili.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.