20:03, pet, 26. Apr

V trčenju več vozil umrli dve osebi





Štajerska avtocesta je zaradi prometne nesreče med Slovensko Bistrico – jug in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaprta. V trčenju več vozil sta po prvih podatkih umrli dve osebi, več je poškodovanih, tudi huje, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

prometna nesreča

Nesreča se je zgodila danes okoli 7.30 pri viaduktu Preloge. Policisti so kraj zavarovali, reševalci in gasilci pa nudijo pomoč poškodovanim. Med žrtvami so po neuradnih navedbah tudi policisti.

Zaradi nesreče nastajajo zastoji, zato voznikom, ki potujejo proti Ljubljani, priporočajo, da avtocesto zapustijo pri izvozu Fram. Zastoji so tudi na stari cesti skozi Slovensko Bistrico, sporočajo s Prometno informacijskega centra za državne ceste. Policija pa prosi vse očividce današnje prometne nesreče, da pomagajo z informacijami in pokličejo na številko 113.

Dolgi zastoji so bili na štajerski avtocesti že v ponedeljek popoldne. Na avtocestnem odseku Vransko – Šentrupert se je voznik s tovornim vozilom zaletel v štiri zglobne avtobuse in več osebnih vozil, ki so stali v koloni. Pri tem se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje poškodovalo šest oseb, medtem ko s Policijske uprave Celje poročajo o štirih poškodovanih.

Prometno nesrečo je povzročil voznik romunskega tovornega vozila, ki je za izvozom Vransko v smeri proti Celju trčil v zadnji del avtobusa, ki je stal v koloni na delu avtoceste, kjer potekajo dela. V verižnem trčenju je bilo skupaj udeleženih sedem vozil – tovorno vozilo, štirje avtobusi ter dve osebni vozili.

Med huje poškodovanimi sta po navedbah celjske policijske uprave tudi voznik tovornega vozila in voznik avtobusa. Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila avtocesta v smeri proti Celju dve uri in pol v celoti zaprta. Okoli 21.30 je promet stekel po odstavnem pasu, okoli 2.30 pa je promet zopet potekal tekoče. Po prvi nestrokovni oceni bo škoda, ki je nastala v prometni nesreči, presegla milijon evrov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.