05:00, sob, 11. Maj

V sklopu Festivala Lent ob Dravi že petič tudi SladoLent





V sklopu Festivala Lent, ki z današnjim dnem dobiva še bolj zgoščeno podobo, se bo na dravskem obrežju že petič začela tudi največja slovenska promenada ulične prehrane SladoLent. Do 11. julija se bo predstavilo 27 vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov z več kot 60 avtorskimi “street food” jedmi v družbi vrhunskih slovenskih vin.

unnamed (3)

Še pred petimi leti so kritike o “čevapčičarski kulinariki” bile stalni spremljevalec festivalskega dogajanja, največjega mariborskega festivala pa si že nekaj časa brez vrhunske kulinarične ponudbe sploh ne moremo več predstavljati. SladoLent se je v nekaj letih iz simpatične ideje in obetajočega koncepta prelevil v enega najhitreje rastočih prizorišč festivala, ki je samo v lanskem letu gostil več kot 10.000 dobrojedcev in dobrojedk.

Glas o chefih, ki kuhajo pred obiskovalci, o velikem številu vrhunskih vin in o odličnem razpoloženju se je hitro razširil ter v času Lenta prelevil majhno prizorišče v središče slovenskega kulinaričnega dogajanja, ki v Maribor privabi številne domače in tuje gurmane.

Peta promenada vrhunskih slovenskih mojstrov kuhe bo v štajersko prestolnico tudi letos pripeljala kuharje iz najboljših slovenskih gostiln in restavracij. Vsak večer se bodo na stojnicah s svojimi jedmi ulične prehrane predstavili po trije vrhunski slovenski kuharji in njihove restavracije. Avtorske ulične jedi bodo spremljala vrhunska vina šestnajstih slovenskih vinarjev iz vseh treh vinorodnih dežel.

V skladu z letošnjimi prilagoditvami festivala bo dogajanje na SladoLentu sicer trajalo le devet dni, a kljub temu je organizatorjem uspelo v program vključiti skoraj vse velikane slovenske kulinarike. Na dravsko nabrežje tako prihajajo številni chefi, ki so s svojimi mojstrovinami že v preteklih letih navduševali obiskovalce, ter nekaj novih, ki bodo v letošnjem letu prvič dobili priložnost s svojo ustvarjalnostjo, bogatimi izkušnjami in estetskim čutom navdušiti lačne obiskovalce.

Med najbolj zvenečimi imeni organizatorji izpostavljajo Andreja Kuharja iz Vile Herberstein, Janeza Bratovža iz JB Restavracije, Tomaža Kavčiča iz Gostilne pri Lojzetu, pa Marka Pavčnika iz gradu Tabor, Bineta Volčiča iz Kulinaričnega ateljeja ter brata Davida Vračka (Restavracija Mak) in Gregorja Vračka (Hiša Denk).

Kuharski spektakel na Lentu se bo v treh profesionalno opremljenih kuhinjah vsak večer začel ob 19. uri in bo trajal do polnoči. Obiskovalci bodo lahko posamezno jed poskusili po 3,5 evra.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.