03:13, pet, 26. Apr

V Rušah plazovi, v Selnici ob Dravi poplave





Prostovoljni gasilci treh enot Gasilske zveze Ruše, se spopadajo s posledicami močnega deževja. Najhuje naj bil bilo v Rušah, na Smolniku, kjer so se sprožili plazovi, v Selnici ob Dravi in v Lovrencu na Pohorju pa izčrpavajo vodo, ki je poplavila nekaj poslopij.

vlcsnap-2015-05-23-11h53m19s200

Po besedah poveljnika Gasilske zveze Ruše Damijana Štegerja, so danes zjutraj prejeli klic, da se je na Smolniku 15 za stanovanjskim poslopjem sprožil plaz: “Danes nekaj po 8. uri, so bili poklicani gasilci iz Smolnika, da je odneslo plaz, oz. ga prineslo za hišo. Res je s seboj prineslo veliko drevo, ki se je postavilo počez, za objekti, s čimer je tudi malo zavarovalo, da se škoda dalje ne dela, če bi še slučajno kaj “priletelo” iz gozda.”

V kolikor se bo deževje nadaljevalo, po besedah Štegerja, plazu ne morejo preprečit, bodo pa morali poskrbeti za stanovalce in jih odpeljati na varno, za kar bodo morali poskrbeti na Občini Ruše. Kot še dodaja Šteger, poskušajo storiti vse kar je v njihovi moči, kot prvo pa pomiriti prebivalce: “Prebivalcem poskušamo vliti upanje, da zadeva ni tako huda, in, da smo se že srečevali z veliko hujšimi zadevami.” Ob tem pa dodal: “Glede na to, da vremenoslovci napovedujejo, da bo (pre)nehalo deževati, kar pomeni, da je možnost, da se plaz ustavi. Takoj po tem bo potrebna sanacija.”

Je pa dež povzročil tudi poplave, poleg Ruš še na območju Selnice ob Dravi in v Lovrencu na Pohorju, kjer so prav tako na terenu prostovoljna gasilska društva: “V Selnici ob Dravi smo črpali vodo iz kurilnice tamkajšnje Osnovne šole. V Lovrencu na Pohorju so na treh lokalacijah v individualnih objektih, kjer so tudi izčrpavali vodo, in Smolnik, v občini Ruše, kjer so na tej lokaciji uredili zadevo, kar je bilo v njihovi moči.” Vsa prostovoljna gasilska društva so v pripravljenosti, v kolikor bi še bilo potrebno intervenirati. Ob tem so preverili tudi vodotoke: “Vsi trije vodotiki (Drava, Radonja in Lobnica) so narasli, vendar za enkrat še ne predstavljajo nevarnosti za objekte,” je dejal Šteger.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.