18:01, ned, 28. Apr

V Podravju veter že povzroča škodo





Podravje so dopoldne zajeli močnejši vetrovi, ki so že začeli povzročati škodo. Med drugim je veter začel odkrivati strehe in podirati drevesa na območju Maribora, Dupleka, Frama, pa tudi na ormoškem koncu. Vremenoslovci sicer močnejši veter napovedujejo zlasti za čas od današnjega večera do petka dopoldne.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Okoli enajste ure dopoldne je veter odkril del strehe na stanovanjski hiši v Framu, na cesti med Framom in Kopivnikom, kakšnih 300 metrov od cerkve v Framu, pa je podrlo drevo. Do odkrivanja strehe je prišlo tudi na gospodarskem poslopju v Dupleku, tam pa je na cesti Dvorjane – Ciglence prav tako podrlo drevo.

V Mariboru je veter odkril garaže v Maistrovi ulici ter streho na objektu skladišča nekdanjega podjetja Vinag, drevo pa je podrlo na Ptujski cesti. Iz Mestne občine Maribor so medtem opozorili ljudi, naj se zaradi močnega vetra ne zadržujejo v parku, voznike pa, da, če je le mogoče, ne parkirajo pod drevesi.

Streho je odkrilo tudi v Ormožu, kjer je podrlo še drevo na cestišče v naselju Drakšl, prav tako pa je na cesto drevo padlo tudi v naselju Vičanci v občini Ormož. Pri odstranjevanju dreves so pomagali gasilci lokalnih društev.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.