16:46, sob, 18. Maj

V Nigradu po neuspelem nakupu KPL nazaj k prvotnim načrtom





Mariborskemu javnemu podjetju Nigrad v četrtek ni uspelo uresničiti načrta ter postati lastnik Komunalnega podjetja Ljubljana (KPL), ki se je prodajal v okviru stečajnega postopka Cestnega podjetja Ljubljana (CPL). Kot so po neuspelih pogajanjih sporočili iz Nigrada, se zdaj vračajo k osnovnemu načrtu poslovanja za leto 2015.

foto: STA
foto: STA

V Nigradu pojasnjujejo, da njihov osnovni načrt predvideva realizacijo koncesijskih pogodb za vzdrževanje komunalne infrastrukture, aktivno pa se trudijo tudi za pridobitev novih koncesij za vzdrževanje določenega dela omrežja državnih cest.

Ker so dogovori prešli preliminarno fazo, gre po njihovem v kratkem pričakovati tudi nova kadrovska povpraševanja, vendar za zdaj v podjetju niso pojasnili, ali bo neuspeh vplival tudi na prejšnji mesec objavljen razpis za 27 novih sodelavcev.

V zvezi z izborom prihodnjega lastnika KPL, to naj bi postala družba MG Mind iz Banjaluke, ki je med osmimi ponudniki ponudila najvišjo kupnino v višini 7,9 milijona evrov, so v Nigradu dejali, da so v skladu z izsledki skrbnega pregleda ohranili svoja pogajalska izhodišča.

Potem ko so septembra opravili štiri skrbne preglede s strani revizijske družbe, odvetniške pisarne ter svojih strokovnjakov s področja financ in operative, so oddali zavezujočo ponudbo in vplačali depozit, ki ga bodo zdaj dobili nazaj.

V četrtkovem zadnjem krogu pogajanj svoje ponudbe niso spremenili, kar je, kot pravi direktor Nigrada Marko Žula, rezultat treznega in tehtnega premisleka po posvetu z organi podjetja in zunanjimi strokovnimi sodelavci.

“Naša ponudba je bila definirana po pričakovanih sinergijskih učinkih in oceni tveganja, ker pa smo zviševanje ponudbe zaznali kot neupravičeno in neskladno z ocenjeno vrednostjo KPL, vsebino koncesijskih pogodb z Mestno občino Ljubljana ter s tveganji zaradi pravnih razmerij s trenutnim lastnikom in družbo TAČ, pogajalskih izhodišč nismo spremenili,” je dejal Žula, ki je prepričan, da je najvišji ponudnik KPL krepko preplačal.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.