19:55, sob, 18. Maj

V Mariboru znova Nočni tek na Kalvarijo





Univerzitetna športna zveza Maribor pod sloganom Zdrava zabava danes že šestič doslej pripravlja Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo. Gre za brezplačno športno prireditev, na kateri se udeleženci za čim boljše uvrstitve v večernem času pod reflektorji podajo preko 455 kamnitih stopnic na znameniti grič nad štajersko prestolnico.

foto: sta
foto: sta

“Nočni tek na Kalvarijo je dogodek, ki privabi ljubitelje teka in ima rekreativni značaj kljub temu, da najboljši udeleženci dosegajo res neverjetne vrhunske rezultate,” je pred dogodkom povedala Maja Tasič, vodja informiranja pri Zdravi zabavi. Rekorder teka je trenutno Matjaž Mikloša, ki je progo premagal v času 1:45,13.

Po mnenju organizatorjev prireditev dela posebno soj reflektorjev in drugih svetlobnih efektov, ki spremljajo tekače vse do vrha. Startno številko ena bo letos nosil eden najbolj priljubljenih mariborskih nogometašev Marcos Tavares, ki vselej podpira tovrstne prireditve v Mariboru.

Organizatorji kot vsako leto tudi tokrat pripravljajo presenečenje. Lani je bil to Filip Flisar, ki se je s kolesom spustil z vrha stopnic, letošnje ime pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Dogodek se bo začel ob 18. uri pri stopnicah, ki vodijo na Kalvarijo, in takrat se bo mogoče tudi prijaviti. Število udeležencev je zaradi narave prireditve omejeno na 200, prvi bo startal ob 19. uri, organizatorji pa obljubljajo bogat spremljevalni program.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.