00:25, ned, 19. Maj

V Mariboru spet mednarodna tatu konvencija





V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru se danes začenja sedma tridnevna mednarodna tatu konvencija, na kateri tetoverji iz različnih držav predstavijo svojo delo. Potem ko so prve štiri konvencije potekale v Ljubljani, eno je gostilo Krško, bo dogodek zdaj še drugič zapored potekal v štajerski prestolnici.

foto: sta
foto: sta

Organizatorji pričakujejo, da bo vsako leto odmevna prireditev tudi letos v mesto privabila veliko število obiskovalcev iz tujine, predvsem iz sosednje Avstrije.

Sedmo slovensko druženje ljubiteljev tatujev obeta najštevilčnejši dogodek te vrste doslej, z rekordno udeležbo tako domačih kot tujih tetoverjev. Poleg domačih mojstrov te obrti se bodo predstavili tudi tetoverji iz Bosne in Hercegovine, Švice, Hrvaške, Srbije, Nove Zelandije, Italije, Ruske federacije, Avstrije, Makedonije in Španije.

Med imeni bo nekaj starih znancev in nagrajencev s prejšnjih konvencij, tako doma kot v tujini, veliko pa bo tudi novih imen. Konvencija bo priložnost za vse ljubitelje tetovaž in piercingov, nenazadnje pa zanimiv dogodek tudi za radovedneže in tiste, ki o tetovaži morda samo razmišljajo.

Na prireditvi, ki bo potekala do nedelje, bodo na ogled najrazličnejše tehnike, ki bodo obiskovalcem omogočali primerjave med njimi. Vrhunec dogajanja bodo tokrat tekmovanja za najboljše tatuje, z nagradami za najboljše izdelke, ki sodijo v kategorijo umetniških presežkov.

Ob tem organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program. Niso pozabili niti na body painting niti na umetnike grafitov. Na prireditvi se bodo predstavile še neuveljavljene lokalne glasbene skupine različnih zvrsti s področja rokenrola.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.