02:37, pet, 26. Apr

V Mariboru se začenja dvodnevni festival malih pivovarjev





Na Glavnem trgu v Mariboru se danes že tretje leto zapored začenja dvodnevni festival malih pivovarjev, na katerem bo tokrat sodelovalo več kot 20 malih pivovarn iz Hrvaške, Srbije, Češke, Belgije in Slovenije, ki so se odzvale vabilu organizatorjev. Dogodek pripravlja mariborska trgovina s specialnimi pivi Pivarna.

degustacija piva cezam (1)

Kot je ob začetku festivala povedal vodja festivala Andrej Krštinc, letošnja izvedba prinaša številne spremembe, s katerimi nameravajo dvigniti raven projekta ter zajeti čim večje število tako domačih kot tudi tujih obiskovalcev in razstavljavcev.

Tako so med drugim dogodek preselili na Glavni Trg, v središče mestnega dogajanja, kjer se nahaja tudi njihova trgovina, festivalsko dogajanje so raztegnili na dva dni, program pa bodo obogatili z odrom in koncerti glasbenih zasedb The Uptown Monotones, Siti hlapci in Gramofonoteka Sound System.

“Predstavilo se nam bo več kot 20 “craft” pivovarjev, obiskovalci pa bodo lahko preizkušali med več kot sto vrstami piv, ki jih bomo točili po degustacijskih količinah v steklene kozarce. Ob tem skupaj z ekipo Pivopis.si pripravljamo zanimive izobraževalne dogodke, vodenje po festivalu, večer kombiniranja piva in burgerjev, vodene degustacije z razlago, prikaz varjenja piva,” je naštel Krštinc.

Kot je še dodal, so se z razširjeno ekipo organizacije letos lotili bolj zgodaj in predvsem bolj celostno. Delajo namreč v smeri regijskega dogodka, ki bo na enem mestu povezal ne samo odlična piva regije temveč tudi ljudi, ki za posameznim pivom stojijo. Tako so se njihovemu vabilu odzvali nekateri najboljši mikropivovarji iz Slovenije in širše regije.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.