10:07, ned, 19. Maj

V Mariboru se obeta več delovnih mest





Trgovska družba Lidl Slovenija bo letos v Mariboru testno odprla mednarodni servisni center, ki bo nudil administrativno podporo vsem oddelkom nabave znotraj omenjene mednarodne trgovske skupine. Kot sporočajo iz podjetja, bodo zaradi širitve aktivnosti na mednarodni ravni v naslednjih dveh letih na novo zaposlili okoli sto ljudi.

Lokacije novega servisnega centra Lidla Slovenija sicer še niso dokončno izbrali, bodo pa z njegovim odprtjem še utrdili svoj položaj in ugled znotraj skupine, ki ima sedež v Nemčiji. Trenutno je Lidl prisoten v 30 državah po svetu.

Lidl-081913

Priložnost za odprtje servisnega centra, s strani mednarodne skupine, po besedah direktorja nabave v Lidlu Slovenija Andreja Vouka, pomeni za njih izredno izjemno potrditev, da so kljub majhnosti znotraj skupine pomemben del, predvsem pa zanesljiv in uspešen pri različnih projektih, ki se jih lotevajo. “Zelo smo ponosni predvsem na to, da je skupen servisni center prvi tovrsten znotraj Lidlove skupine in bomo v Sloveniji kot prvi dobili priložnost vzpostaviti tak center, ki si ga bomo delili s kolegi iz 25 držav,” je povedal Vouk in dodal, da bodo ključne naloge servisnega centra upravljanje in vnos podatkov o izdelkih in dobaviteljih v centralni sistem za celotno skupino.

Prve nove sodelavce bodo zaposlili že v naslednjih mesecih, trenutno pa iščejo predvsem referente za upravljanje nabav. Ekipo bodo v več časovnih intervalih krepili vse do konca leta 2017, več dodatnih informacij o delovnih mestih pa je na voljo na karierni spletni strani Lidla Slovenija.

Lidl je na slovenskem trgu prisoten od leta 2007, trenutno pa ima tukaj 49 trgovin in zaposluje več kot 1300 ljudi.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.